Hedman: ”Det var så klart jobbigt att se”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Tampa reste sig och vann för skadad Bishop

NEW YORK. De saknade redan förstecentern Steven Stamkos och toppbacken Anton Strålman, fick se målvaktsstjärnan Ben Bishop bäras ut på bår i förstaperioden och tappade ett tag också andrecentern Tyler Johnson.

Ändå lyckades Tampa helt bragdartat vinna första konferensfinalen mot Pittsburgh i natt.

– Vi har gått igenom väldigt mycket och blivit lite härdade. Nu ville vi vinna för ”Bish”, säger den mäktige Victor Hedman till Sportbladet.

Öppningsmatchen mellan Pittsburgh Penguins och Tampa Bay Lightning i Consol Energy Center hann inte pågå mer än tolv och en halv minut – sedan kändes det, i alla fall för några ögonblick, som att hela matchserien var avgjord.

För då bars Tampas målvaktsstjärna Ben Bishop ut på bår i svåra smärtor, efter att ha skadat vad som såg ut att vara ett korsband.

Och något mer förödande för Florida-laget hade i alla fall på förhand varit svårt att föreställa sig.

Dels har den jättelike keepern formligen burit Bolts genom slutspelet, dels saknar de ju redan stjärnorna Steven Stamkos och Anton Strålman – och som om det inte vore nog tvingades även Tyler Johnson lämna matchen efter att ha gjort illa ett knä (han kom dock tillbaka i tredjeperioden).

Men som sagt:

På något sätt lyckades Bolts likafullt, med 21-årige ryssen Andrej Vasilevskiy i kassen i två och en halv period, slå Penguins med 3-1.

– Det var såklart jobbigt att se ”Bish” bli skadad och ha så ont. Han är ju en god vän och dessutom den som tagit oss hit. Samtidigt har vi fullt förtroende för ”Vasy”. Vi vet att han är en av de största målvaktstalanger som kommit fram de senaste åren och han fick ju hoppa in redan i finalen ifjol och klarade det galant, så vi var inte det minsta nervösa över att han fick ta över, säger Victor Hedman på telefon från Pittsburgh efter slutsignalen.

”Gått igenom väldigt mycket”

Han fortsätter:

– Samtidigt har vi gått igenom väldigt mycket den här säsongen och nästan blivit lite härdade. Vi sluter oss samman och fortsätter bara spela och idag ville vi vinna både för ”Bish” och ”Vasy” och jag tycker alla genomförde en riktigt bra bortamatch.

Victor själv var en av isens verkliga giganter, spelade närapå 28 minuter, frustrerade Penguins med sina eviga brytningar och dominerade även offensivt; bland annat slog han i slutet av första perioden en fenomenal passning över hela banan till en fri Alex Killorn på offensiv blå – och han störtade fram och vickade in 1-0 bakom Matt Murray.

– Det är roligt att spela mycket, särskilt nu. Det här är det bästa finns, bara fyra lag är ju kvar nu, fortsätter ”Vigge”.

– På målet såg jag att Killorn tog sig fram väldigt bra och försökte bara få pucken till honom. Sedan var det helt och hållet han som stod för prestationen. Väldigt fint.

Patric Hörnqvist gjorde Pittsburghs tröstmål i ett powerplay i slutet av andra perioden, men vare sig han eller någon annan i hemmalaget hade särskilt mycket anledning att le efteråt.

De kom bara ögonblicksvis upp i normal standard.

– Vi möter en skicklig motståndare, men nej, det här var ingen av våra bästa matcher, säger coachen Mike Sullivan.

Hoppfullt för Bishop

Vad gäller Ben Bishop kom sent i natt besked att han röntgats och att inga ”strukturella skador”, vad nu det betyder, kunnat upptäckas.

– Jag har inte hört något själv, men läste just samma sak och det låter hoppfullt. Vi ska inte spela förrän på måndag igen och med lite tur hinner han kanske bli återställd, säger Victor Hedman.

Se fler klipp och höjdpunkter på viasatsport.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM