Förbundet: ”Fullt förtroende för Boork”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Kommer fullfölja uppdraget över OS 2018

Leif Boork.
Foto: Robert Gabrielsson
Leif Boork.

Enligt Leif Boork låg meningsskiljaktigheter bakom petningen av Emma Eliasson.

Från Svenska Ishockeyförbundets sida ger man nu förbundskaptenen sitt fulla förtroende.

– Hur han värderar spelare är hans uppdrag, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson till Sportbladet.

Leif Boork petade Luleå-stjärnan Emma Eliasson, 27, i Damkronornas trupp till turneringen i Calgary. Anledningen ska ha varit meningsskiljaktigheter under ett läger i maj.

Efter petningen var Luleås huvudtränare Fredrik Glader "ruggigt chockad och ledsen" över att Eliasson inte var uttagen i truppen.

– Det är bara löjligt. Fantastiskt löjligt. Jag känner lite så här: står svenska hockeyförbundet verkligen bakom detta?, sade han till Sportbladet i går.

”Vårt fulla förtroende”

Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson ser inte petningen av Eliasson som någonting konstigt. Leif Boork har förbundets fulla förtroende och kommer fullfölja uppdraget över OS 2018 i Pyeongchang.

– Styrelsen har ansvaret att utse förbundskaptener, vi håller inte på med laguttagningar. Hur han värderar spelare är hans uppdrag. Att skapa de bästa förutsättningarna för sportslig framgång är hans uppdrag. Vi har Leifs fulla förtroende och vi fullföljer de avtal vi tecknar. Frågan om någon ny förbundskapten finns inte på agendan, säger Larsson till Sportbladet.

”Får göra på det sätt han finner bäst”

Emma Eliasson, som varit en gigant i Riksserien de senaste säsongerna, och Leif Boork har inte haft kontakt sedan lägret i maj.

Trots den uteblivna kontakten menar Larsson att sättet förbundskaptenerna jobbar på, oavsett landslag, är helt upp till dem själva.

– Det är så klart viktigt att de har en god kommunikation med sina spelare. En gång per år pratar förbundskaptenerna med oss om vilka tankar de har och hur de samarbetar med spelarna. Leif har det förtroende för oss att hantera det. Det är Leifs ansvar att göra på det sätt han finner bäst, säger Larsson.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!