Sågade laget efter ett nytt bottennapp

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:

Färjestadskaptenen: ”Måste titta sig i spegeln och fråga vad fan man håller på med”

GÄVLE. Färjestad följde upp segern mot Brynäs med en spelmässig kollaps 24 timmar senare.

Lagkaptenen Magnus Nygren är frustrerad över den ojämnhet hans lag visast upp under säsongen:

– Det finns ingen konsekvens alls och det är frustrerande, säger Nygren.

Foto: BILDBYRÅN

Brynäs var på ett härligt spelhumör i returen i Gavlerinken. Gävlelaget sköljde över Färjestad, vann med klara 6–2 och fick revansch för övertidsförlusten ett dygn tidigare.

– Jag ska inte ta ett dugg från Brynäs men vi är alldeles för bleka för att det över huvud taget ska bli match av det, säger Magnus Nygren.

Just ojämnheten har varit ett problem för Färjestad under första halvan av SHL. Riktigt bra matcher har blandats med rena bottennapp:

Bristande ödmjukhet

– Jag håller med och det är frustrerande. Vi vill inte var ett varannandagslag men vi är det. Det är bara att fejsa att det är så.

Vad beror det på?

– Jag vet inte om vi inte är ödmjuka nog. Det finns två vägar: antingen skyller man på spelsystem, tränare, domare, målvakterna eller vad det kan vara. Eller så åker man hem och ställer sig vid spegeln och frågar vad fan man håller på med, det kommer i alla fall jag att göra. Och det gör jag efter varje match och det tror jag är melodin, säger Nygren.

Missade vid Brynäs första mål

Och fyrar sedan av ytterligare en salva mot sig själv och det egna laget:

– Problemet är att vi inte gör det vi har kommit överens om. Det finns ingen konsekvens alls. När vi gör det vi ska är vi bra.

Nygren var själv olycklig då han missade vid Brynäs första mål.

– Jag har inga problem att ta på mig det. Men jag trodde kanske inte att vi skulle lägga oss ner och dö för det. Men det kanske inte krävs mer. Samtidigt: har vi inte mer power än att vi kan reda ut en sån grej har vi större problem än vi själva inser.

Publicerad: