Målvakten segnade ner – match avbröts

HOCKEY

Mariestad ledde mot Åker/Strängnäs med 11-0 när bortalagets målvakt Sebastian De Massa, 20, plötsligt segnade ner.

Okontaktbar fördes han till Skövde lasarett och matchen avbröts.

– Han slog ihop som ett korthus. Man blir bestört, säger lagets team manager Ulf Eriksson till Sportbladet.

Det var spel mot ett mål när Mariestad tog emot Åker/Strängnäs i västra hockeyettan. När Oskar Norlov gjort sitt tredje mål, till 8-0, i slutet av andra perioden bytte bortalaget målvakt till Sebastian de Massa.

Men 20-åringen började tredje perioden med att släppa in ytterligare tre snabba mål – innan matchen tog en obehaglig vändning. Precis när pucken skulle släppas efter 11-0-målet segnade de Massa ner på isen.

– När det ska tekas så slår han bara ihop som ett korthus, det var nästan så han krampade och han hade svårt att andas. När vi kommer fram öppnar han inte ögonen och säger ingenting men pekar mot bröstet, berättar team manager Ulf Eriksson.

”Vet inte om det finns tidigare sjukdomsbild”

Ambulans tillkallades och de Massa fördes direkt till Skövde Lasarett. När Sportbladet pratar med Eriksson har han fortfarande inte fått någon uppdatering.

– Nej vi har inte hört något. Vi vet inte heller om han har någon tidigare sjukdomsbild, vi har pratat med hans mamma så hon kommer att ta sig till sjukhuset, säger Eriksson.

Matchen avbröts direkt.

– Man blir lite bestört. Sinnesstämningen i laget sjunker så klart. Det var rätt beslut att avbryta matchen, det var ju dessutom helt körd. Laget samlades i stället för att prata igenom det som hänt. Vi har ett ungt lag med många killar födda -98 och för dem är det en chock. Men det är jobbigt för alla, säger Ulf Eriksson.

Lugnande besked

När Sportbladet pratar med Eriksson en timme senare har han inte fått några nya besked om vad som hänt.

– Det vi vet är att EKG:et från ambulansen visade att det inte är ett problem med hjärtat.

Strax efter 23 kom dock lugnande besked från lagets tränare Erik Ahlström som berättade för Eskilstuna-Kuriren att de Massa var vaken och talbar.

– Svårt att veta vad som hänt men kanske vätskebrist eller något sånt, säger Ahlström till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM