Södertälje kämpade förgäves

HOCKEY

Salo vägg i Scandinavium

Göteborg (TT)

Södertälje kämpade bra och bjöd Frölunda tufft motstånd, men förgäves.

Frölunda vann med 4–1 (2–1, 0–0, 2–0).

– Jag tycker att vi kämpade bra i början av matchen, men det blev en tuff inledning när vi tidigt hamnade i underläge, sade Södertäljes tränare Mats Hallin.

Frölunda gjorde 1–0 redan efter 42 sekunder när Johnny Oduya tryckte in pucken framspelad av Jonas Johnson och Niklas Andersson.

Södertälje kom ändå snabbt tillbaka och kvitterade en minut senare efter ett slarvigt flygande byte av Frölunda. Backarna tappade helt positionerna i egen zon och Linus Videll fick chansen rakt framför Tommy Salo som tvingades släppa in sitt enda mål för dagen.

Resten av matchen spelade Salo mycket bra och svarade för flera kvalificerade räddningar på de chanser som Södertälje skapade.

Salo duktig

– Tommy höll oss stundtals kvar i matchen när vårt spel inte fungerade riktigt, sade Frölundas tränare Stephan Lundh.

Speciellt när Södertälje spelade med en man mer var Salo duktig.

Skyttekungen Tomi Kallio ökade på Frölundas ledning efter drygt sex minuters spel när han slog in en målvaktsretur efter ett skott från Johnny Oduya.

I mittperioden, som blev mållös, sjönk spelkvaliteten och farten i matchen. Det blev ställningskrig i mittzonen och lagen bytte chanser med varandra.

I den tredje perioden ökade Frölunda tempot och satte press på Södertälje i deras zon. Efterv drygt sex minuter kunde nyförvärvet Jason Krog göra sitt första mål i Scandinavium när han styrde in ett skott från Joel Lundqvist.

Lundh inte nöjd med spelet

Frölundas tredje mål innebar i princip att matchen var avgjord. Men Frölunda trummade på och Richard Demén-Willaume kunde göra sitt andra mål för säsongen när han sköt ett stenhårt skott från blålinjen.

– Vi visste att vi skulle få det svårt här nere och att det skulle gå fort. Det är bara att konstatera att vi förlorade mot ett bättre lag, sade Mats Hallin.

Stephan Lundh var naturligtvis nöjd med att det blev tre poäng i matchen, men han var inte helt nöjd med spelet.

– Vi hade stunder i matchen när det gick mycket bra, men jag är lite besviken med att vi inte kunde hålla farten uppe i hela matchen.

– Nu räddades vi av Tommy Salo och förstakedjan.

Leif Brändström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM