Lehmann mot osannolik comeback efter skräckskadan

HOCKEY

Han bröt käken och fick en hjärnskakning mot Boden i februari. Läkarna sa att säsongen var över för Niclas Lehmann.

Men nu går Västerås-spelaren mot en oväntad comeback.

– Jag kör på så mycket det går och känner jag mig fräsch spelar jag, säger han.

I matchen mot Boden i februari tacklades Västerås center Niclas Lehmann tufft av Albin Eklund. Han blev liggande på isen i tio minuter och blödde kraftigt. Det visade sig att Lehmann hade brutit en käke och fått en hjärnskakning.

– En tackling som kan släcka karriären, sa VIK:s sportchef Patrik Zetterberg till Sportbladet efter matchen.

Den första prognosen visade på att Lehmanns säsong var över – men han har hela tiden jobbat för att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Nu uppges spelaren vara nära en comeback på isen när Västerås krigar för uppflyttning till hockeyallsvenskan.

”Känns över förväntan”

– De två senaste veckorna har jag börjat röra på mig. Jag fick ett litet bakslag när jag var ute och svettades och kom upp i puls lite för snabbt. Sedan har jag fått jättebra hjälp av fystränaren och läkarteamet och tagit det steg för steg med pulsklocka och så vidare, säger Lehmann till Hockeypuls.

Han är nu tillbaka i träning för fullt – men spelar med helvisir på hjälmen.

– Det är väldigt ovant att spela med helvisir. Annars kändes det över förväntan. Inga problem än så länge. Det är mycket dag till dag som gäller. Det är min första hjärnskakning så jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig. Än så länge känns det över förväntan, säger han.

Han berättar att han inte känner någon smärta i käken längre, men att han numera har börjat läspa på grund av att en tand har lagt sig på sniskan. Tanden ska filas till efter säsongen.

Inleder mot Piteå

Trots en relativt kort läkperiod hoppas Lehmann kunna spela under Västerås spel i kvalserien upp till hockeyallsvenskan.

På torsdag inleder Västerås borta mot Piteå.

– Jag hoppas så klart på spel, annars skulle jag inte hålla på. Jag har sagt att det är dag för dag som gäller för mig. Det är som sagt min första hjärnskakning och vet inte vad jag kan vänta mig. Jag kör på så mycket det går och känner jag mig fräsch spelar jag, säger han.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM