Officiellt: Niclas Lundgren till Brynäs

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅ N
HOCKEY

Då var det officiellt.

Brynäs IF värvar in Niclas Lundgren, 28, från Linköping, som Sportbladet tidigare avslöjat.

– Det ska bli riktigt kul, säger backen till Brynäs hemsida.

Sportbladet kunde avslöja övergången redan för två veckor sedan.

Nu är det officiellt.

Den tidigare landslagsbacken Niclas Lundgren, 28, lämnar Linköping efter två säsonger och har skrivit på för SHL-rivalen Brynäs.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

”Sätter stolthet i det”

– Jag är en back som sätter stor stolthet i att arbeta defensivt, det är min grundpelare i spelet men jag vet att jag kan utveckla mitt spel och för att finnas med högre upp på plan också. Det ska bli riktigt kul att komma till Brynäs IF och bli Gävlebo, säger Lundgren till Brynäs hemsida.

Västeråskillen, som vann SM-guld med Växjö 2015, har gjort 20 poäng för Linköping de två senaste säsongerna och var en av lagets bästa backar i slutet av årets grundserie, innan resan tog slut i kvartsfinalen mot Djurgården.

Med på topplista

Totalt har Lundgren gjort 360 SHL-matcher, inklusive slutspel.

– Med Niclas får vi en gedigen och rejäl tvåvägsback med god erfarenhet från SHL-spel, han har spelat över 340 SHL-matcher och är en stark +/- spelare som håller en hög nivå, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

När Sportbladet rankade SHL:s 50 bästa spelare för tre veckor sedan hamnade Lundgren på plats 45.

Får sällan de stora rubrikerna, men gör alltid sitt jobb. Defensiv pjäs, som får otroligt mycket istid i boxplay och är en nyckel till att LHC är ligans näst bästa lag i numerärt underläge. Riktigt bra under 2018”, löd motiveringen.

ARTIKELN HANDLAR OM