Hockeyallsvenskan

Modo förstärker från SHL

Av: 

Cornelia Wikström

HOCKEY

Modo har påbörjat lagbygget inför säsongen 2018/2019.

Daniel Sylwander från Rögle har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Jag kommer utvecklas mycket både som människa och hockeyspelare i Modo, säger han.

Modo hade en tuff säsong i hockeyallsvenskan och slutade på en tionde plats i tabellen. Nu har klubben förstärkt truppen med Daniel Sylwander från Rögle.

– Sylwander är en kille med otrolig rutin, trots sin ringa ålder. Vi får en spelare med bra storlek, som kommer till jobbet varje dag, säger sportchef Micke Sundlöv till klubbens hemsida.

”Det är en väldigt speciell känsla”

Den 25-åriga Ängelholmaren har spelat i Rögle under hela sin karriär och har totalt gjort 336 matcher i hockeyallsvenskan och SHL. För honom var det en annorlunda upplevelse att skriva på för en ny förening.

– Det var en väldigt speciell känsla precis när det var klart att det inte blev någon fortsättning i Rögle. Men med lite distans så vet jag att jag kommer utvecklas mycket både som människa och hockeyspelare i Modo säger Sylwander.

– Det blir en härlig utmaning att komma till Övik och jag tror att jag kommer kunna bidra mycket då jag har varit med om de här situationerna förr, fortsätter han.

Återförenas med gamla tränaren

I Modo återförenas Sylwander med lagets nya tränare Björn Hellkvist, som säsongen 2012/2013 tränade just Rögle.

– Det var absolut en stor del i beslutet att jag haft Björn som tränare tidigare det året vi gick upp i SHL. Jag gillar hur han vill spela hockey och så som han spelar, säger Sylwander.

Sylwander har skrivit på ett tvåårskontrakt med Modo som sedan tidigare även gjort klart med Victor Aronsson från Karlskrona.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan

Modo Hockey

SHL Svenska hockeyligan

Rögle BK

Ishockey