Växjö-backen stängs av efter knätackling

HOCKEY

Växjös Daniel Rahimi stängs av tre matcher för den knätackling han gav Skellefteås Tim Söderlund i lördagens match.

Det meddelade SHL:s disciplinnämnd i dag.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Det var drygt sju minuter in gårdagens match mellan Växjö och Skellefteå som Växjö-backen Daniel Rahimi gick in en för en tackling mot Tim Söderlund.

Vid tacklingen sträckte Rahimi ut sitt vänstra ben och träffade Skellefteå-forwarden runt knät. Smällen tog illa på Söderlund som tvingades utgå från matchen.

– Min känsla är att jag träffar honom egentligen med hela kroppen och att den träffar i bröstet. Den känns ren, men det går snabbt där ute så det är svårt att svara på, sa Rahimi efter matchen.

Situationsrummet anmälde förseelsen till SHL:s disciplinnämnd som nu fäller Rahimi för knätackling (kneeing). Växjö-backen stängs av tre matcher och missar därmed matcherna mot Färjestad, Malmö och Mora.

”Förseelsen är vårdslös”

Han döms dessutom till böter på 21 000 kronor.

– Förseelsen är vårdslös och innebär stor skaderisk och skada uppstår, skriver disciplinnämnden i sin dom.

Tim Söderlund verkar ha klarat sig relativt bra efter tacklingen.

– Som tur är, som det ser ut nu, så har knät klarat sig enligt den första analysen. Jag drog en lättnadens suck när jag hörde det. Det är en rejäl lårkaka nära knät och han kunde inte lira mer den här matchen. Vi får se var det hamnar men det är tur att han inte skadar sig värre, sa Skellefteå-tränaren Bert Robertsson på presskonferensen efter matchen.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM