Ekman-Larsson med sitt första mål i nya klubben

Publicerad 2023-10-20

NEW YORK. Oliver Ekman-Larsson blommar på nytt i Florida-solen.

I nattens hemmapremiär med Panthers var den småländske backen återigen utmärkt – och smekte in sitt första mål för säsongen.

– Det var inte precis det hårdaste skott jag avlossat, men även såna mål räknas, säger han med ett leende till Sportbladet efter det som till sist blev en 3–1-seger mot Toronto.

Efter två säsonger i Vancouver – som föregicks av elva i Arizona-öknen – köptes ju Oliver Ekman-Larsson i somras ut av Canucks och det fanns de som undrade:

Är han slut nu?

Men nej, det är han inte – alls.

Den 32-årige Tingsryd-sonen skrev ju snabbt på ett nytt kontrakt med Florida Panthers och där har han snabbt gjort så gott intryck att coachen Paul Maurie talat i tungor om honom sedan träningscampen.

– Jag har inte hört vad han sagt och inte sagt, jag försöker bara göra mitt jobb så bra som möjligt, både träningar och matcher, säger Oliver när vi talar med honom efter hemmapremiären i FLA Live.

– Men det har gått bra, jag tycker det här är ett enkelt lag att komma in i. Det är väldigt bra grabbar och de spelar en hockey som passar mig. Samtidigt är man ju aldrig helt nöjd. Det finns saker att jobba på. 

Oliver Ekman-Larsson tillsammans med Gustav Forsling.

Assist av Nylander

Mot Leafs lyckades ”OEL” – som just nu bildar första backpar med landsmannen Gustav Forsling – stänka in sitt första mål för nya klubben också. I slutsekunderna i första perioden fick han tag i en puck på blålinjen och snärtade in den bakom Ilia Samsonov.

– Det var verkligen inte det hårdaste skott jag avlossat, hehe, men den sortens mål räknas de också.

Även Kevin Stenlund är ny i Florida i år – och även han prickade in sitt första mål i natt.

– Honom var jag imponerad av redan ifjol, när han spelade för Winnipeg. Han är väldigt svår att spela mot. Stor och stark, fortsätter ”OEL”.

– Han är samtidigt smart och accepterar sin roll och gör alltid det han ska. Det var roligt att se honom få utdelning.

William Nylander hade assist på Torontos tröstmål.