Succé för Leif Carlsson i debuten

avErik Karlsson

En seger, en hållen nolla och en lagkapten som äntligen fick göra mål.

Leif Carlsson fick en drömstart som tränare för Leksand.

– Nog ska vi kunna klättra i den här tabellen, säger han.

Det var bara minuter efter att Leksand klev av isen i senaste hockeyallsvenska omgången som Sportbladet kunde avslöja att före detta FBK-tränaren Leif Carlsson var klar som ny tränare i klubben efter att man tidigare sparkat Markus Åkerblom.

– Jag kommer peta i grejer, jag står ju för något som jag tror på och det har jag presenterat för föreningen. De tycker att det känns spännande. Men vi kommer jobba i lagom och lugn takt för att få en stabil verksamhet efter den här berg- och dalbanan som varit i år, för att få en trygghet i laget och hela organisationen, sa Leif Carlsson till P4 inför båspremiären i dag.

Ollas målskytt

Och en bättre start kunde han inte gärna begära i hemmapremiären mot Karlskoga. Alex Friesen gjorde 1–0 i slutet av första perioden och i andra perioden satte tilltänkta poängmaskinen Mattias Ritola 2–0 och Fredrik Forsberg satte 3–0.

Jonas Arntzén stod pall i målet och fick hålla årets första Leksandsnolla och i tredje perioden fick dessutom lagkaptenen Jesper Ollas spräcka en efterlängtad målnolla till 4–0.

Leif Carlsson var av förklarliga skäl nöjd.

– Det var roligt att stå bakom det här gänget i dag. Det var ett gäng som verkligen ville jobba hårt, det kändes bra och roligt, säger han.

Vilka direktiv hade du dragit upp inför match?

– Vi pratade mycket om hur vi skulle vara i anfallszon och egen zon, särskilt positioneringen på tredje forward i anfallszon. Det fungerade bra, vi fick väldigt mycket tryck tidigt på Karlskoga.

”Det är jätteviktigt”

Hur stor potential ser du i laget?

– Laget kan säkert spela bättre än vi gjort i dag totalt sett. Men spelar vi som i dag och kan skruva till det lite till ska vi nog kunna klättra i den här tabellen.

Att Mattias Ritola nätar och Jesper Ollas får göra sitt första mål, hur viktigt är det att de rutinerade spelaren lyckas?

– Det är jätteviktigt. Alex Friesen gjorde också mål och det kommer betyda mycket i det långa loppet. Ritola visade upp en väldig spelglädje och får vi skruva lite till i lugn takt så kommer många spelare att känna sig mer trygga och då blir det bra.

Du låter förhoppningsfull?

– Det tycker jag.

ARTIKELN HANDLAR OM