”Kul att det går så bra för Brynäs och oss”

Slutspelsheta Silfverberg om jämförelsen med Oskar Lindblom

Foto: TT
Oskar Lindblom kallas ”Nye Silfverberg” efter succén i slutspelet.
HOCKEY

WASHINGTON. Den ”nye Jakob Silfverberg” har just skjutit Brynäs till SM-final – och den gamle håller på att vinna förstarundan i Stanley Cup-slutspelet åt Anaheim.

Han prickade in ytterligare ett mål när ankorna vann andra raka mot Calgary i natt.

– Det är väldigt roligt, både att det går så bra för Brynäs och Oskar och för oss här, säger original-Jakob till Sportbladet efter 3-2-segern.

Han kallas ju så, Brynäs slutspelssensation Oskar Lindblom.

Den nye Jakob Silfverberg.

På andra sidan Atlanten sitter originalet och är smickrad, imponerad och glad.

– Ja, det är väldigt roligt att de tagit sig till SM-final och att Oskar spelat så bra, säger ”Jacke” på telefon från södra Kalifornien.

– Jag har tyvärr inte sett så mycket mer än highlights men jag har noterat att han har riktigt bra nyp i skottet och gjort fina mål. Vad jag tycker om att  han kallas nye Jakob Silfverberg? Ja, he he, det är ju skoj.

Det är nu inget fel på ”den gamle Jakob Silfverbergs” vår heller.

”Jag stod för en liten blunder”

Han stod för matchavgörande målet, plus en assist, när Anaheim vann första matchen mot Calgary på skärtorsdagen – och följde upp med ytterligare en balja i nattens retur.

– Det har känts bra i båda matcherna , tycker jag. Jag stod för en liten blunder i powerplay ikväll, när Mikael Backlund kom loss och kunde göra ett shorthanded så det var skönt att väga upp det med ett mål och ja, som sagt, i övrigt har det gått bra, fortsätter han.

– Vi har spelat bra som lag också. Vi hade en liten svacka i andraperioden i den här andra matchen men kom ut desto bättre i tredje och spelade med stort självförtroende och lyckades vända. Det är dock hårt och jämnt, så man måste ha lite studsar med sig och det hade vi också ikväll.

Ser fram emot att följa Brynäs

Även Jakobs landsman Rickard Rakell, den svenske skyttekungen, gjorde mål för andra matchen i rad.

– Ja, han bara fortsätter som tidigare. Rickard är en riktig målskytt, helt enkelt. Men ska vi gå långt krävs att han fortsätter producera, så är det bara.
Serien fortsätter nu närmast med två matcher i Calgary.

Först ska dock Brynäs och den nya versionen av Jakob spela första SM-finalen mot HV 71 hemma i Sverige.

– Det ska bli jäkligt roligt att följa. Hoppas verkligen det fortsätter gå bra för både laget och Oskar, säger Silfverberg den äldre.

Foto: Chris Carlson
Anaheim firar Ryan Getzlafs avgörande mål mot Calgary.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM