Mejla

Per Bjurman

Bjurman: Ryker världsrekordet i högljuddhet?

Publicerad:
Foto: Frederick Breedon / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

NASHVILLE. Ryker världsrekordet i högljudd hall under Stanley Cup-finalen i Bridgestone Arena i natt?

Mycket troligt.
Rekorden i förväntningar, folkfest, allsång till country-dängor, catfish-försäljning och hockeyfeber har Nashville redan slagit.

Faktum är att fansen i Bridgestone Arena i centrala Nashville redan under konferensfinalerna mot Anaheim var extremt nära de högsta decibeltal Guiness rekordbok någonsin noterat i en inomhusarena under ett idrottsevenemang.

Det lär vara 130.4 – att jämföra med  de112.9 en jumbojet kommer upp i när den lyfter... – och när det i den sjätte duellen mot Ducks  började stå klart att Predators skulle vinna och för första gången i klubbens historia nå Stanley Cup-finalen kom de galna fansen enligt lokaltidningen The Tennesseean upp i 129.3 decibel.

Och var så säker:

Det kommer bli ännu värre när Filip Forsberg & co går i clinch med Pittsburgh Penguins i den första hemmamatchen i finalen i natt.

Kommer att bli högljutt

Att Predators ligger under med 2–0 efter de inledande dusterna i Pittsburgh och absolut inte har råd att förlora igen spelar ingen roll.
Det som började som lite yra under öppningsrundan mot Chicago för snart två månader sedan har långsamt eskalerat mot en skälvande febertopp och nu råder rena rama vansinnet i Music City. 

De centrala delarna av staden, runt Bridgestone och nöjesgatan Lower Broadway, är avspärrade och redan ett och ett halv dygn innan första nedsläpp känns det innanför de avspärrningarna som nedräkningen till tolvslaget på nyårsafton på Times Square i New York.

Öronproppar kommer att rekomenderas

Stämningen är exceptionellt uppdriven och förväntansfull och euforisk.

Vad som väntar under själva matchdagen går knappt att föreställa sig.

Under eftermiddagen kommer Alan Jackson och Tim McGraw – två av country-världens allra största stjärnor – att hålla gratiskonserter på en provisorisk jättescen som byggts på Broadway och de showerna lär locka tiotusentals åskådare.
Sedan öppnar de hallen...

Öronproppar är nog att rekommendera för oss som har privilegiet att få vara på plats.

Likaså klädnypor för näsan.

Kan bli slemmig inledning

”Catfish Jake” – han som greps när han slängde in en så kallad catfish, mal på svenska enligt de som vet, på isen i första matchen i Pittsburgh – lär nämligen få efterföljare på hemmaplan.

Lokala fiskhandlaren  Little Fish Market skänker gratis catfish till alla som har en biljett till finalmatcherna och förhoppningen i stan är att det ska regna slemmiga blötdjur över isen innan pucken släpps.

Ja, ni hör ju det.

Det är en oerhörd happening som väntar i Nashville denna varma sommarnatt.

avPer Bjurman

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM