”Har lurat alla i Hockeysverige”

Publicerad 2017-05-17

Jörgen Lindgren och Conny Strömberg.

Conny Strömberg nobbas av Västervik och tvekar om sin framtid.

Spel i Sverige är bara aktuellt om lönen är okej.

– Jörgen Lindgren (SHL:s vd) har ju lurat alla i Hockeysverige så det är svårt att leva på att spela hockey i allsvenskan, säger han till hockeysverige.se.

Följ ämnen

Han har avverkat 21 klubbar i karriären men det är osäkert var Conny Strömberg, 41, hamnar härnäst.

Klart är att det inte blir någon fortsättning i Västervik.

– För det första är hans marknadsvärde väldigt högt och där får vi det svårt ekonomiskt, och för det andra måste vi ta med i bilden att han är 41 och fyller 42 då skadeperioden blir längre än på en yngre spelare vid vissa skador. Det kändes som att vi behövde gå vidare och titta på yngre spelare i stället, sa sportchef Tomas Lind till Västerviks-Tidningen nyligen.

”Finns inga pengar kvar”

Strömberg säger nu i en intervju med hockeysverige.se att han kan tänka sig spel utomlands. Helst vill han vara kvar i Sverige, men då måste lönen vara bra.

– Tyvärr finns ju inga pengar kvar i allsvenskan i princip. Förr kunde klubbarna betala killar som mig, poängspelare och stjärnspelare, bra löner men nu tjänar alla killar i princip lika mycket. Jörgen Lindgren (SHL:s vd) har ju lurat alla i Hockeysverige så det är svårt att leva på att spela hockey i allsvenskan, men det är klart att jag vill vara kvar i Sverige om möjligheten dyker upp, säger Strömberg.

”Inte rättvist”

Kritiken mot Jörgen Lindgren grundar sig i det nya avtalet som ska ge SHL-klubbarna 20 gånger mer pengar är de i hockeyallsvenskan.

– Det känns ju inte rättvist. I fotbollen har man ju löst det som så att fördelningen ligger på 75% till Allsvenskan och 25% till Superettan. Varför kan inte svenska ishockeyförbundet då gå in och göra likadant? Se till att det kommer lite mer pengar ner till allsvenskan så klubbarna har råd att betala sina spelare ordentligt. Egentligen ska man väl inte skylla på Jörgen Lindgren. Han har ju gjort ett bra jobb för sin arbetsgivare men jag kan tycka att svenska hockeyförbundet borde gå in och göra något åt det, säger Conny Strömberg till hockeysverige.se.