Rakell avgjorde premiären: ”Hoppas att det håller i sig”

Foto: Kelvin Kuo / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

NEW YORK. Rickard Rakell inledde den nya NHL-säsongen som han avslutade den förra.

Han blev matchhjälte direkt i Anaheims öppningsmatch mot Arizona i natt.

– Ja, på nåt sätt letar sig puckarna in i slutet av matcherna. Det är bara att hoppas att det håller i sig, säger den 24-årige stockholmaren till Sportbladet efter 5-4-segern. 

De  låg under med med 4-1 i mitten av andra perioden, så det såg ut som att den hutlöst skadedrabbade ankflocken skulle få ge sig i säsongsupptakten mot nya, unga, upprustade Arizona hemma i Honda Center.

Men då inleddes vändningen som till sist slutade med att Rickard Rakell – svensk skyttekung med 33 fullträffar  i NHL förra säsongen – tre och en halv minut före slutsignalen fick pucken i högra tekningscirkeln och stänkte in avgörande 5-4.

– Det var väldigt skönt att vi lyckades reda ut det, för vi började verkligen inte bra. Vi bara gav dem pucken och utnyttjade inte alls vår tyngd och storlek och då blev ju deras småväxta, snabba killar bara bättre, säger matchhjälten när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Men dessbättre tog vi tag i det i andra och sedan blev det i alla fall lite bättre.

”Gläds verkligen med Perry”

Framförallt tog kedjan Rickard bildade med Corey Perry och Andrew Cogliano tag i det. Den stod för sammanlagt nio poäng, inklusive två mål signerade Corey Perry.

– Man kan väl i alla fall säga att vi var effektiva och jag gläds verkligen med Perry, jag tror det är väldigt skönt för honom att känna att han är med direkt i starten av säsongen, fortsätter Rakell.

– Givetvis är det betydelsefullt för oss att han kommer igång, i synnerhet när vi har så många skador. Nu fick vi klara oss utan Ryan Getzlaf också, och det verkar som han blir borta ett tag. 

Själv har Rickard uppenbarligen det torra krutet bevarat från förra säsongen och de stora målen fortsätter trilla in.

– Ja, på nåt sätt letar sig puckarna in i slutet av matcherna. Det är bara att hoppas att det håller i sig, konstaterar han.

Jakob Silfverberg spelade även han fram till ett mål och Oliver Ekman-Larsson hade en assist för Arizona.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL