Lundqvist fenomenal: ”Har justerat mitt spel”

Hyllas av motståndaren efter stormatchen

Publicerad 2017-02-08

NEW YORK. Anaheim dominerade från start till mål på Madison Square Garden i natt.

Men de fick stryk i alla fall, för i New York Rangers kasse stod en Henrik Lundqvist i gammal gott slag och stoppade allt de slängde mot honom. 

– Jag har justerat mitt spel och blivit mer aggressiv och de senaste matcherna har det betalat sig, säger den svenske målvaktsstjärnan till Sportbladet efter 4–1-segern.

Det är inget snack om saken.

Anaheim Ducks borde vunnit nattens duell mot New York Rangers.

De ägde spelet från första nedsläpp till slutsignalen och vann skotten med bedövande 44–20.

Men Henrik Lundqvist knäckte dem.

Som lagkaptenen Ryan Getzlaf säger efteråt.

– Han var storartad. Det finns helt uppenbart en anledning till att han kallas en av världens bästa målvakter 

Själv ger ”Henke” lagkamraterna mycket av kredden för de 43 stoppade skotten i  tredje raka segern.

– Vi har pratat mycket om att det är bättre att de försöker boxa ut puckarna istället för att blocka så mycket framför kassen, då blir det så många ”screens” och styrningar, säger han medan han knyter av sig skridskorna efter matchen.

– Det gjorde de idag, det var väldigt mycket backskott och de gjorde ett jättebra jobb med att boxa ut så jag kunde se pucken hela tiden. 

”Blivit mer aggressiv”

Men det är inte heller något snack om att den blågule publikfavoriten hittat en ny stabilitet efter de tidvis svackorna tidigare under vintern.

– Spelet i ligan har förändrats och fått en annan struktur de senaste två åren, chanserna kommer ofta mitt i slottet och på backskott. Därför har jag justerat mitt spel och blivit mer aggressiv och de sista matcherna har det betalat av sig.  

Den ende som klarade av att sätta en puck på honom i natt var Jakob Silfverberg, som en bit in i andra perioden fick stå helt ren just i slottet och praktiskt taget aldrig missar sådana lägen.

Oscar Lindberg gjorde å sin sida Rangers första mål.