”Puckarna liksom sögs till klubbladet”

HOCKEY

NEW YORK. Patric Hörnqvist sköt skarpt i Klippiga bergen i natt.

Han blev tvåmålsskytt när Pittsburgh sänkte Colorado.

– Det var en sån kväll när puckarna liksom sögs till klubbladet. Andra gånger går det inte att få tag i dem hur man än gör, säger ”Bengan” till Sportbladet efter 4–1-segern.

Det går rentav att påstå att det var Patric Hörnqvist som vann duellen i Pepsi Center åt regerande mästarna.

De hade 1–0-ledning när han i början av andra perioden fick tag i pucken framför kassen och tryckte in den bakom Calvin Prickard. Sedan gjorde han om det, på ungefär samma sätt,  i slutet av samma period och då var matchen i praktiken över.

– Det var väldigt typiska mål för att vara jag, jag håller mig ju ofta runt målgården, säger han när vi talar med honom efteråt.

Crosby nära 1000:e poängen

– Men det var också en sån kväll när puckarna liksom sögs till klubbladet. Andra gånger går det inte att få tag i dem hur man än gör.

Därmed stal svensken showen av Sidney Crosby, som står på 998 poäng och av många förväntades nå milstolpen 1000 poängen mot jumbon som huserar i Denver. 

– Det kommer när som helst och jag ser fram emot att få vara med om det, fortsätter ”Bengan”.

– Att han når den noteringen på så få matcher säger en del om vad han är för slags spelare. 

Gabriel Landeskog gjorde Avalanches tröstmål.

▪▪▪

Rickard Rakell pangande in 22:a målet för säsongen när Anaheim bortaslog Buffalo med 5–2 och därmed befäste ”Rocket Ricky” sin ställning som svensk målkung i NHL.

Hampus Lindholm noterades samtidigt för två assist.

▪▪▪

Boston Bruins spelade under natten sin första match sedan Claude Julien efter tio år som huvudcoach fick sparken – och det gick utmärkt.

Björnarna  slog San Jose med 6–3.

– Det känns väldigt bra. Jag har haft ett par stressiga dagar och kan lova att jag kommer sova gott i natt, säger tillförordnade coachen Bruce Cassidy till nhl.com.

Sverige-bekante David Pastrnak hade en strålande kväll och gjorde två mål.

▪▪▪

På Madison Square Garden i New York såg det ut som att Nashville hade dödat matchen mot Rangers när Calle Järnkrok i ett powerplay i början av andra perioden prickade in 2–0 på Henrik Lundqvist.

Men senare i samma period reducerade Michael Grabner och därefter  tog hemmalaget över helt och vann till slut med 4–3.

– Fast precis efter hans 2–0-mål hade de ytterligare några chanser, bland annat ett öppet läge där Kevin Klein förhindrade mål, och om de ökat på där hade det blivit tungt. Istället kunde vi reducera strax därefter. Där avgjordes det, säger Henrik Lundqvist efter fjärde raka segern.

▪▪▪

Varning för New York Islanders.

De vann nattens bortafajt mot divisionsrivalen Philadelphia Flyers  med 3–1 och har plötsligt, efter en bedörvlig höst,  bara två poäng upp till sista wild card-platsen i öst – och åtskilliga matcher färre spelade än konkurrenterna.

– Men vi tänker inte ens på slutspel, vi håller överhuvudtaget inte koll på tabellen. Det handlar bara om att fokusera på nästa match, säger målskytten Jason Chimera till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL