Hattrick-succén: ’Tre skräpmål’

HOCKEY

MALMÖ. Pär Lindholm sänkte Malmö med ett hattrick, leder Skellefteås målliga – och går mot en rekordsäsong. Då är den 25-årige centern ödmjuk.

– Det är roligt att det flyter på, vi får se hur länge det håller, säger han.

Foto: Anders Bjur / BILDBYR N

Malmö besegrade Skellefteå med 4–0 i fredags kväll. När lagen möttes i Malmö arena ett knappt dygn senare tog västerbottningarna revansch och vann med 4–1.

Matchens artist? Pär Lindholm. Den 25-årige centern gjorde hattrick – och de två första målen drog han in på volley. Tennismanér med andra ord.

– Klart att det händer någon gång per säsong, men två efter varandra händer inte alltför ofta, säger Lindholm och fortsätter:

– Det var tre skräpmål, tre returer – men man ska få in dem också. Det känns bra.

Lindholm leder nu Skellefteås målliga och har tangerat både sitt målrekord och poängrekord. Säsongen 2014/15 gjorde han 14 mål och 12 assist på 54 matcher. Facit på 28 matcher den här säsongen? 14 mål och 12 assist. 

Besviket i Malmö

– Jaha, det är så? Klart att det är kul att producera, jag har ju spelat lite färre matcher i år. Jag känner mig pigg och fräsch när jag väl spelar och får spela med riktigt bra spelare. Det är roligt att det flyter på, vi får se hur länge det håller, säger han. 

I höstas råkade han ut för en underkroppsskada och var borta någon månad. 

– Den har jag fått kämpa med lite grand, men det går framåt, säger han.

Tongångarna i Malmö-lägret var inte lika muntra efter matchen. Tränaren Peter Andersson riktar skarp kritik mot flera spelare. 

– Jag är besviken. När vi spelade i Skellefteå hade vi 22 spelare som deltog i varenda moment, men nu hade vi kanske tio-tolv stycken som ville vara med och kriga. Vi hade några fripassagerare – och det håller inte. Jag tycker att vi viker ner oss mentalt, och det är jag inte nöjd med, säger Andersson.