”Powerplay måste upp något kosmiskt”

HOCKEY

LINKÖPING. Fyra raka förluster och fyra raka matcher utan något powerplaymål.

Då är Djurgårdens tränare Robert Ohlsson väldigt kritisk till lagets spel i fem mot fyra.
– Powerplay måste upp något kosmiskt, säger Ohlsson, efter 1–4 mot LHC.


Djurgården vann fem av sex matcher i början på januari, men sedan har laget radat upp förluster. Mot Linköping kom Stockholmsklubbens fjärde raka nederlag.

– Linköping vinner den här matchen för att de är bättre i fem mot fyra och gör två mål där. De är ruskigt bra där, men vi är inte tillräckligt bra på att döda av utvisningarna och vi är inte tillräckligt duktiga på att undvika utvisningar. Sedan måste vårt fem mot fyra-spel upp något kosmiskt, så enkelt är det, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Noll mål på tolv försök

Matchen mot Linköping är inte den första där Djurgården har problem i spel fem mot fyra. På de fyra senaste förlustmatcherna har Dif inte gjort ett enda mål i powerplay, trots tolv numerära överlägen. Precis som tränaren är lagkaptenen Calle Ridderwall kritisk till lagets powerplay-spel.

– Det här duger inte. Vi är 40 matcher in i serien, det ska börja klicka nu. Vi får gå tillbaka till tavlan, börja om och se vad vi egentligen sysslar med. För det måste bli bättre, säger Ridderwall.

”Vi har stuvat om lite”

Blir du orolig över att powerplay-spelet inte har klickat?

– Vi har stuvat om lite i de senaste matcherna och jag vet inte om vi kanske går tillbaka till det, men det finns inga ursäkter. Man är en man mer och ska kunna göra något betydligt bättre av det än det vi gör i dag. Det duger inte, säger Ridderwall.

På lördag väntar tabelljumbon Rögle och då hoppas Djurgården kunna bryta både förlust- och powerplaysviten.

– Vi tar en match i taget, men det klart att vi har som mål att vara ännu högre upp i tabellen. Vi vill spela slutspel, och alla matcher som är kvar är väldigt viktiga, säger Ridderwall.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM