Bäckström avgjorde mot gamla rivalen

NEW YORK. I natt blev fansen i Washington påminda om hur bra det är att ha Nicklas Bäckström i laguppställningen.

Han satte den avgörande straffen när Capitals slog gamla rivalen Pittsburgh Penguins hemma i Capital One Arena.

– Scouterna hade upplyst oss var det ibland finns luckor på målisen så jag letade där och hittade en, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern.

Det kändes nästan som i skiftet mellan 00- och 10-talet när Capitals och Penguins brakade samman i den gamla betongbunkern i amerikanska huvudstadens Chinatown.

Dels lever lite av den gamla rivaliteten – ligans mest hätska under några åt – kvar, dels råkar de parkera på varsin wild card-plats i den östra tabellen och behöver verkligen freda sig från konkurrenterna som storma.

PLUS: Axelssons betyg: Så bra är hockeyexperterna

Så väldigt mycket stod på spel – och glädjen i hemmalägret när bägge poängen hade bärgats liknade den man ser efter playoff-segrar.

– Ja, det var en rolig match med mycket känslor och riktigt skönt att vi kunde vinna. Det behövdes, säger Nicklas Bäckström när vi når honom efteråt.

Nicklas Bäckström satte den avgörande straffen mot Pittsburgh i natt.
Nicklas Bäckström satte den avgörande straffen mot Pittsburgh i natt.

– Det är som sagt många som jagar bakom oss och samtidigt är avståndet uppåt inte så långt. Så nu gäller det verkligen att vinna matcher.

Den 35-årige stjärncentern – som ju på grund av en omfattande höftoperation i somras begick sin säsongsdebut först för några veckor sedan – hade själv stor del i triumfen.

Det var han som satte segerpucken under det straffavgörande som avslutade kvällen – och det gjorde han genom att piska iväg ett vasst skott från nära håll.

– Jag hade sett Kuznetsov sätta en strax innan och försökte göra som honom, fortsätter ”Bäckis”.

– Scouterna hade upplyst oss var det ibland finns luckor på målisen så jag letade där och hittade en.

Tidigare under aftonen assisterade gästrike-sonen också elegant till ett mål signerat landsmannen Marcus Johansson, som prickade in trettonde målet för säsongen.

– Marcus har varit grym ända sedan i höstas och jag är så glad att jag fick spela med honom ikväll. Vi tänker liksom hockey på samma sätt, jag hoppas verkligen vi får fortsätta ihop, berömmer Nicklas.

Rickard Rakell satte också han en straff, för Pittsburgh, men förgäves.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!