Elias Pettersson blev matchhjälte i sudden – igen

NEW YORK. Elias Pettersson blev matchhjälte i natt igen.

Han avgjorde ännu en målfest på övertid för Vancouver – den här gången borta mot Erik Karlssons San Jose.

– Vi spelar tills matcherna är över nu, säger ”EP” efter 6-5-triumfen.

På senaste tiden har det blivit riktig vilda västern när Vancouver Canucks varit i farten.

I måndags hämtade de in 0-4- och 5-6-underläge mot Montreal och vann till slut med 7-6 efter ett övertidsmål av Elias Pettersson och ikväll i San Jose blev det…ja, nästan likadant.

PLUS: JÄTTELISTA: Här är kioskpriserna i SHL & hockeyallsvenskan

Den här gången var det dock canuckerna som tappade ledningar ett par gånger, men när knappt fyra minuter återstod kvitterade Andrei Kuzmenko till 5-5, på assist från Elias – och på övertid avgjorde nummer 40 ännu en gång.

– De hade ett friläge och vår målvakt, Spencer Martin, gjorde två bra räddningar. Sedan fick vi en kontring, Kuzmenko slog en fin passning och jag försökte sätta den lågt på klubbhandssidan och, ja, den gick in, berättar den 24-årige medelpadingen efteråt.

– Vi spelar verkligen tills matcherna är över nu, tills de blåst för sista gången.

Segern i natt var Canucks tredje raka och det börjar till sist se ut som att de hittat lite stadga. De har vunnit lika mycket som de förlorat och flåsar lagen precis ovanför strecket i nackhåren.

– Det känns förstås bra. Det som hände i början av säsongen är historia, nu ska vi försöka bygga vidare på det här, säger Elias.

Nils Höglander gjorde också ett mål och Oliver Ekman-Larsson bidrog med två assist. För en assist – en lång, ruggigt snygg en – svarade även Erik Karlsson.

Connor McDavid tar inga fångar. Han stod för två mål och två assist när Edmonton pulvriserade Arizona med 8-2 hemma i Rogers Place i natt.

Därmed blev han först i ligan i år att spränga 50-poängsvallen. Sammanlaget står den 25-årige superstjärnan på 52 poäng.

Efter 27 matcher…

– Men det som gladde mig mest ikväll var att några ovanliga namn bidrog med poäng. Det stärker deras självförtroende, säger coachen Jay Woodcroft.

Som värmländske backen Philip Broberg. Han noterades för sin första assist för säsongen.

Det satt hårt åt, men till slut kunde Alex Ovetjkin sätta två puckar i tom kasse och därmed säkrade han en 4-1-seger åt Washington borta mot Philadelphia.

Erik Gustafsson hade en assist.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!