Hoppar av SHL-laget – för familjens skull

Michael Sundlöv berättar själv: Därför lämnar jag Karlskrona

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

LEKSAND. Michael Sundlöv, 51 år, väljer att bryta kontraktet som sportchef för Karlskrona.

För familjens skull.

Och kärleken till den.

– Jag vill kunna umgås mer med min sambo Karin och kunna följa min son Sebbe när han idrottar, säger Michael Sundlöv.

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Sundlöv med sonen och sambon.

Det blev bara två år för Michael Sundlöv i Blekinge och nyetablerade SHL-klubben Karlskrona.

Han har valt att utnyttja en option i kontraktet – som gällde till våren 2019 – där han ges möjlighet att lämna klubben efter två år.

”Vill vara mer med familjen”

Anledningen är det geografiska avståndet mellan familjen i Gävle och hans jobb i Karlskrona.

– Det tar sju timmar att åka mellan Karlskrona och Gävle. Jag vill vara mer närvarande med min sambo Karin och min son Sebbe. De betyder oerhört mycket för mig och det går inte riktigt att fortsätta såhär. Jag har haft många ensamma kvällar i Karlskrona och jag vill vara mer med min familj. De utgör syret i mitt liv och jag vill umgås med min sambo och följa Sebbe när han tränar eller spelar hockeymatcher. Vara en mer närvarande pappa och make, säger Sundlöv.

Han har trivts i Karlskrona.

Sundlöv har haft roliga år med SHL-kvalet för ett år sedan där Karlskrona lyckades hålla sig kvar i SHL efter en rysare mot AIK. Och den här säsongen har omfattat en rad banbrytande händelser för Karlskrona som färdigställandet av arenan, en topplacering i SHL under hösten och så då Sundlövs känsliga beslut att bryta huvudtränarens Pelle Hånbergs kontrakt mitt under säsongen.

Det har vart en intensiv och framgångsrik period.

– Jag har trivts väldigt bra i Karlskrona. Det är en vacker stad, hockeyn fungerar och klubben har tagit stora steg som organisation och det finns många duktiga ledare i klubben, säger Sundlöv.

Han har elva säsonger som ledare för Brynäs på sin cv och två år med Karlskrona.

Vad han ska göra nu?

– Jag är inte rädd för att ta ett annat jobb utanför den komfortzon som hockeyn erbjuder. Men prio ett är att fortsätta att jobba med den sport som gett mig så mycket energi och minnen under 40 års tid. Bara jag får möjligheten att vara närmare min familj.

Erbjudande av Modo

Nu kan frånvaron från ishockeyn dock bli relativt kort.

Han har fått ett erbjudande av Modo, som ny sportchef efter Per Svartvadet.

Ett uppdrag att föra tillbaka Heart of Hockey till SHL.

Det kan i så fall bli Sundlövs tredje klubb som sportchef.

– Vi får se. Jag är intresserad. Det är inte så långt mellan Örnsköldsvik och Gävle. Det skulle nog fungera bättre med familjen än vad det gjort i Karlskrona. Vi får se vad som händer. Tar jag mig an Modo så är det givetvis full fokus på det. Sportchefsjobbet kräver tid och Modo är lockande och en fin klubb som hör hemma i SHL, säger Sundlöv.

ARTIKELN HANDLAR OM