Bertilsson tvingades kliva av efter smällen

HOCKEY

GÖTEBORG. Dubbelsmäll för Brynäs.

Förlust i Scandinavium. Och både Elias Fälth och Simon Bertilsson förmodligen borta från match sex.

– Som det ser ut spelar ingen av dem på onsdag, säger Brynäs massör Glenn Hellström.

Foto: TT

Tunga backskador för Brynäs när semifinalserien går in på sina sista matcher. Elias Fälth tvingades lämna återbud redan till match fem i Scandinavium. Och Simon Bertilsson kunde inte fortsätta efter att han fått en smäll mot huvudet av Frölundas Sebastian Stålberg.

– Elias har en skada som gör ont. Nej, han lirar inte på onsdag, det tror jag inte. Tyvärr, säger Brynäs massör Glenn Hellström.

Bertilsson?

– Som det ser ut nu spelar han inte på onsdag. Jag kan inte säga så mycket mer än det.

”Klart jag är orolig”

Frölunda tog ett starkt grepp om finalplatsen via 4-0. Men för Sebastian Stålberg väntar en oviss väntan om han får spela vidare. Hans axel träffade Bertilsson över ansiktet när han åkte förbi Brynässpelaren bakom målet.

– Det är klart att jag är orolig, det har ju varit situationer tidigare som jag själv bedömt annorlunda än disciplinnämnden. Men jag försöker inte tackla Bertilsson. Jag kollar mot (Nicklas) Lasu. Han lägger ner pucken i rundeln och så sträcker jag mig efter den. Och så åker Bertilsson och kollar åt annat håll än var spelet är. Jag tycker att han är lite ovarsam. Men de får ta ett beslut i disciplinnämnden, men som sagt; jag tacklar inte honom medvetet. Domaren sa samma sak till mig, ”det är en olyckshändelse”.

Från Brynäshåll var det inga sura miner över den smällen.

– Det är en krock, det är inget att snacka om. Det är en olycka helt enkelt, de åker ihop, säger Thomas Berglund.

Hur mycket påverkade det ert spel i andra perioden när ni hade både Fälth och Bertilsson borta?

– Det är svårt att värdera hur stor roll det spelar. Klart vi vill ha fullt lag, men det är svårt att värdera. Jag tycker att både Marc (Zanetti) och (Marcus) Ersson som kommer in gör det bra.