Efter fiaskostarten – Leksand sparkar tränaren

HOCKEY

Efter fiaskostarten sparkar Leksand tränaren Markus Åkerblom.

I morgondagens match mot AIK leder J20-tränarna Jens Nielsen och Elias Granath laget.

– Det var jättesorgligt att berätta det här för Markus men vi måste sätta föreningen i första rummet, säger sportchefen Mikael Karlberg.

I våras förlorade Leksand kvalet mot Mora och åkte ur SHL. I april skrev Markus Åkerblom på som ny huvudtränare.

– Jag har alltid drömt om att komma tillbaka till Leksand, sa 47-åringen då.

I augusti pekade Åkerblom ut en snar återkomst till högstaserien som lagets mål och öppningen i Hockeyallsvenskan tydde på att avancemang kunde vara realistiskt. Men efter två segrar på tre matcher har det gått tyngre. När Tingsryd under fredagen vann med 6–2 var det Leksands femte raka förlust.

J20-tränarna tar över

Hårdsatsande Leksand ligger på tolfte plats i tabellen med nio poäng på åtta matcher. Inte bra nog, tycker ledningen som sparkar Åkerblom efter bara sex månader på posten. Detta var Expressen först att rapportera om. Assisterande tränaren Örjan Lindmark lämnar också sitt uppdrag men fortsätter i föreningen som juniortränare.

– Allting kändes bra på försäsongen, men när vi startade grundserien var det som att trycka hål på en ballong. Allt försvann, säger sportchefen Mikael Karlberg.

När Leksand i morgon möter AIK ansvarar J20-tränarna Elias Granath och Jens Nielsen för laget. Men lösningen är temporär för Leksand som letar efter en ny huvudtränare.

– Vi känner att vi har ett bättre lag än vad vi har fått ut på isen. Alla inblandade är överens om den här lösningen för föreningens bästa, säger Karlberg.

Foto: Bildbyrån
ARTIKELN HANDLAR OM