Femte raka förlusten för krisklubben

Publicerad 2017-01-13

Nyförvärvet Edwin Hedberg spelklar och viktige Ludvig Rensfeldt tillbaka från skada.

Men SHL-jumbon Rögle förlorade femte raka matchen när HV71 knep en 1–3-seger i Ängelholm.

– Vi måste visa mer känslor, säger Anders Eldebrink i C More.

Följ ämnen

Rögles kris blir allt djupare.

Mot HV71 hoppades Ängelholmslaget kunna bryta den fyra matcher långa förlustsviten när man förstärkt laget med nyförvärvet Edwin Hedberg och comebackande Ludvig Rensfeldt. Men i stället blev det ännu en tung förlust.

SImon Önerud satte 1–0 på ett direktskott i första perioden.

Sundh avgjorde

19-åringen Simon Ryfors kvitterade med en läcker soloprestation i boxplay där han först tog ner pucken på volley och sedan läckert trädde in 1–1 bakom Linus Söderström. Men den glädjen varade bara i drygt sex minuter innan Oscar Sundh kunde sätta matchavgörande 1–2 på en två mot ett-omställning där Kevin Stenlund stod för assisten.

Rögle jagade kvittering men i stället satte Erik Christensen en sista kasse i öppen bur.

– Poängen är vi jättenöjda med, vi krigar. Men tredje perioden är inte jättebra, vi ger dem för mycket ytor, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

Segern tar HV71 upp till femte plats med 57 poäng. Rögle är fast förankrade som jumbo, med nio poäng upp till Örebro på fast mark.

”Alen försökte väcka laget”

Anders Eldebrink var kritiskt mot laget efter förlusten.

– Jag tycker det är för känslotunt, vi måste visa mer känslor. Alen (Bibic) försökte väcka laget med ett halvt slagsmål men det är många fler spelare som måste förstå att känslor är avgörande i hockey, säger han.

Lagen möts redan i morgon igen – då i Jönköping.

Resultatservice