SHL Svenska hockeyligan

SM-slutspelet i ishockey flyttas fram

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

SHL flyttar fram SM-slutspelet i ishockey två veckor.

Anledningen är att ge mer utrymme för uppskjutna matcher på grund av coronapandemin.

– Det är en historisk säsong i och med de utmaningar vi ser och vi kommer även fortsättningsvis behöva vara flexibla för uppdateringar och ändringar, säger sportchefen Johan Hemlin.

Beslutet innebär att grundserien spelas enligt nuvarande spelschema, med reservation för ytterligare matchflyttar fram till omgång 47.

Lördagen den 27 februari spelas omgång 47, därefter pausas ordinarie spelschema i en vecka för att ge utrymme till lag att spela ikapp. Tisdagen den 9 mars startar nu omgång 48.

Lördagen den 13 mars efter omgång 50 väntar ytterligare en veckas paus i spelschemat med med rymd för uppskjutna matcher. Tisdagen den 23 mars spelas omgång 51.

”Gott samarbete”

Grundserien väntas med den här nya planeringen att spelas klart torsdagen den 25 mars.

– Tack vare flexibilitet och gott internt samarbete har vi nu en god plan för genomförandet av grundserien 2020/2021, säger Johan Hemlin.

SM-slutspelet planeras i dagsläget att spelas enligt tidigare format och plan. SHL kommer att gå ut med ytterligare information kring datumen för SM-slutspelet inom kort.

ANNONS EXTERN LÄNK

Beställ testvinnande sommardäcket Continental Premium Contact 6 till lågt pris. Aftonbladet gav fem plus: "Bromsar bäst av alla på våt asfalt"

Skruvat

Publisert:

LÄS VIDARE

Djurgården dumpar stortalangen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey

Coronaviruset

Covid-19