Troja/Ljungby har hugg på hockeyallsvenskan

Ragnewall hjälte för andra matchen i rad

Troja tar täten i racet mot hockeyallsvenskan.

Men det krävdes en monsterräddning i slutsekunderna av Wictor Ragnewall – för andra matchen i rad.

– Vi verkar gilla den här typen av avslutningar, det har varit uddamålssegrar hela playoffen och även nu i kvalserien. Vi drar till med lite spänning, säger matchhjälten till Sportbladet.

SE HELA SLUTSPELET I HOCKEYETTAN LIVE HÄR

Det har legat i luften att dubbelmötet mellan topptippade Troja och Nybro skulle bli utslagsgivande för kvalseriens utveckling och efter lagens första sammandrabbning ser det onekligen ut som fördel Troja.

Hemmalaget kom ut starkt och satte tidigt hård press i offensiv zon och belönades snabbt efter att Alexander Bjurström hittat 1–0 från den högre tekningscirkeln.

Nybro fick inledningsvis svårt att skapa lägen mot ett tajt Trojaförsvar och även om spelet öppnades upp mer i andra var det åter i de rödkläddas favör. 

I boxplay kom nästa smäll för Vikings efter att Noa Lindqvist-Muci snappat upp en puck i boxplay och läckert stänkt in 2–0 för hemmalaget.

Fabian Ilestedt lyckades förvisso reducera strax därpå men det dröjde inte många minuter innan Karl Olofsson serverats öppet mål av William Romfors och laddat hem 3–1.

”Går bara av sig själv”

Den tredje perioden fortsatte med ett Nybro som febrilt sökte reducering och en sådan skulle till sist komma.

Med tre minuter kvar av matchen dundrade Anton Schagerberg in pucken via stolpen och blåste liv i matchen.

Och med bara sekunder kvar av matchen fick han chansen på nytt men Wictor Ragnewall stod för en monsterräddning, precis som senast mot Mariestad, och Trojasegern var ett faktum.

– Det känns skönt, man är så inne i det att det bara går av sig själv. Men samtidigt är det förstås extra skönt när det bara är ett mål som skiljer, säger Ragnewall.

”Lite annorlunda”

Därmed håller Troja fortsatt fast i förstaplatsen i kvalserien, blott en poäng före jagande Hudiksvall.

Och för meriterade Ragnewall som spelat gott om kvalspel i sin karriär och var med och tog upp Tingsryd i hockeyallsvenskan säsongen 2014/15 ser nuvarande utgångsläget bra ut.

– Men har samtidigt halva serien kvar. Det är tajt med poäng och det kan gå fort med trepoängssystemet, säger han och fortsätter:

– Sist jag spelade kvalserie var det sex lag och tio matcher, där två gick upp. Så det är ju lite annorlunda det här.

Tobias Törnkvist i Troja/Ljungby.
Tobias Törnkvist i Troja/Ljungby.

Se hela slutspelet i Hockeyettan med Sportbladet plus

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!