Roger Rönnberg: ”Vi kanske blev lurade allihopa”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Frölunda har inte nått upp till nivån de hade hoppats under gångna säsongen.

Tränare Roger Rönnberg tror att det kan bero på en sämre lagsammanhållning.

– Det känns inte som om spelarna varit lika tighta i år som tidigare år, säger han till GP.

I SM-slutspelets kvartsfinaler fick Frölunda säga tack och hej till denna säsong, efter att ha förlorat med 4–0 i matcher mot Rögle, med en målskillnad på 3–20. Det var inte det utfallet som laget hade hoppats på, och nu försöker tränare Roger Rönnberg lista ut vad det var som inte stämde under säsongen.

En bidragande orsak, menar Rönnberg, kan vara att spelarna i år har haft lite sämre sammanhållning än tidigare. Coronapandemin har lett till att spelarna har haft svårare att umgås privat och på grund av det är det inte en lika sammansvetsad grupp.

– Ett vanligt år hade genomfört olika typer av aktiviteter utanför isen. Spelarna hade fått träffa varandras familjer. Det tror jag stenhårt på. En människa som du tycker om kommer du att jobba bättre med, säger Rönnberg till GP.

Huggit massor med ved

Han menar också att de kan ha överskattat lagandan, då resultatet var bra i början av säsongen. När motgångarna sedan kom var de inte riktigt redo för att tackla det, och kanske inte heller helt medvetna om deras egna brister.

– Ja, vi kanske blev lurade allihopa, säger Rönnberg.

Rönnberg har sedan uttåget haft fokuset på annat än hockey. Till exempel har han huggit stora mängder ved.

– Massor. Det blir lite sånt som man får göra såna här gånger. Det finns inga björkar kvar på tomten i alla fall, säger han till tidningen.

Roger Rönnberg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!