NHL

Kevin Stenlund om Matiss Kivlenieks död

”Går inte att sätta ord på sorgen”

Av: 

Andreas Käck

Fredrik Andersson

HOCKEY

Hockeyvärlden är i chock efter Matiss Kivlenieks plötsliga död.

Kevin Stenlund sörjer sin lagkamrat och nära vän.

– Det är tragiskt att en så fin person ska behöva lämna oss så tidigt, säger han till Sportbladet.

Stenlund och Kivlenieks har följts åt de senaste tre åren och har spelat tillsammans i såväl farmarlaget Cleveland Monsters i AHL och Columbus Blue Jackets i NHL.

– Vi blev tajta, jättebra vänner. Jag fick tyvärr inte vara med när han gjorde sin NHL-debut i Madison Square Garden i New York, för då var jag skadad. Men jag fick i alla fall spela några NHL-matcher med honom och det är jag glad för, säger Stenlund.

”Känner djup sorg”

I morse fick han och lagkamraterna det ofattbara beskedet att Matiss Kivlenieks är död. Den 24-årige målvakten träffades av en fyrverkeripjäs i bröstet under 4 juli-firandet i USA och hans liv gick inte att rädda.

– Det kom i vår gruppchatt i morse, sedan fick vi ett mejl från vår general manager (Jarmo Kekäläinen). Det var tufft att läsa. Det går liksom inte att sätta ord på det. Man såg Matiss på ”my story” (sociala medier) så sent som för några dagar sedan och nu är han borta. Det har inte sjunkit in än. Man känner bara … ja, djup sorg, säger Stenlund.

Hur var Matiss som person?

– Jättelugn, fötterna på jorden, alltid glad. Var man inte glad själv när man kom till träningen så blev man glad av att se honom. Han var en solstråle. Han hade nått sitt mål som han kämpat för i hela livet. Han hade lämnat morsan i Lettland, spelat i juniorligan och allt möjligt för att nå NHL. Jag tror att han skulle ta sitt stora steg nästa säsong, så det är otroligt jobbigt att han inte fick … ja, chansen.

”Tänker på familjen”

Spelarna i Columbus Blue Jackets har blivit informerade om att det finns hjälp att tillgå i sorgearbetet.

– Men det har varit ganska tyst hittills. Jag har pratat lite med Emil (Bemström) och Gabriel (Carlsson), men inte mer än så. Alla är väldigt chockade, säger Stenlund.

Emil Bemström fyller i:

– Det är hemskt, jag tänker på hans familj och alla närstående. Det var en grym kille som kom till hallen varje dag med ett leende på läpparna. Han var omtänksam mot alla, en grym människa som hade samma respekt för alla han träffade, säger han.

– Man vet aldrig vad som kan hända, ta vara på all tid du får med dina nära och kära.

Gustav Nyquist skriver på Twitter:

”Vila i frid Kivi. Skickar mina djupaste kondoleanser till din familj, dina vänner och alla i klubben. Du var en grym lagkamrat med en ljus framtid. Jag kommer aldrig glömma leendet du bar med dig till rinken varenda dag. Du kommer att vara enormt saknad”.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

LÄS VIDARE

Bjurman: Karlsson i VM – en jackpott för Tre Kronor

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Columbus Blue Jackets

Ishockey