Carl Söderberg är klar för SHL-spel med Malmö

Carl Söderberg återvänder hem till Malmö.
Carl Söderberg återvänder hem till Malmö.

Carl Söderberg är klar för en återkomst i Malmö Redhawks.

36-åringen kommer hem till sin moderklubb från Colorado Avalanche.

– Han är en toppspelare i SHL som kommer förstärka våra förutsättningar att vinna matcher, säger Malmö Redhawks VD Patrik Sylvegård till Sportbladet.

Nio säsonger i NHL, och spel i lag som Colorado Avalanche, Boston Bruins och Arizona Coyotes. Nu är det dags att vända hem till Skåne och Malmö för Carl Söderberg.

– Jag tror vi har chansen att vinna med Redhawks, vilket vore fantastiskt, säger 36-åringen i ett pressmeddelande.

Söderberg kommer senast från spel i Colorado, som åkte ut i NHL-slutspelets kvartsfinal mot Las Vegas. Denna säsong har han totalt gjort 45 matcher och åtta mål.

– Det känns så klart svårt att avstå från NHL, men jag känner att jag har några riktigt bra år kvar i kroppen och de åren vill jag ge till Malmö, säger Söderberg.

Forwarden skriver ett tvåårskontrakt med Redhawks.

– Vi har haft lång dialog och för ungefär fem månader sen bestämde han sig för att komma hem. Han vill vara med och bidra till att Malmö Redhawks tar nästa steg, det är sånt jag gillar, säger Patrik Sylvegård.

Hur viktig kommer Carl vara för klubben?

– Det är klart att han betyder mycket, vi ser att fansen blir överlyckliga här nere. Han är en toppspelare i SHL som kommer förstärka våra förutsättningar att vinna matcher, säger han.

Hur har ni kunnat finansiera värvningen?

– Det är klart att Calle har en bra lön. Vi har våra samarbetspartners och sponsorer som ser till att vi kan genomföra värvningen. Sen finns det personer runt klubben som är beredda att hjälpa till och det har de gjort i det här fallet.

Vad är det för personer?

– Det vill jag inte säga men precis som i andra städer finns det externa finansiärer som hjälper till ibland på vissa nyckelpersoner.

– Men det viktigaste är att vi kan stå på våra egna ben och vi drar inte på oss kostnader som vi inte klarar av.

Malmö Redhawks är dock inte klara med värvningarna inför nästa säsongen.

– Vi ska försöka få in en bra spelare till. Jag sätter inte femmorna men som det ser ut nu behövs det ytterligare en forward till förstalinan.

Vem är det ni kommer plocka in?

– Vi har lite namn men mer än så kommer jag inte säga. Det är just nu inte mer än jag, tränaren och kanske någon till som vet, avslutar Patrik Sylvegård.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!