Damkronorna-målvakten om familjetragedin

Foto: Bildbyrån
Sarah Bergind tar paus efter familjetragedin.
HOCKEY

När säsongen började var hon en tänkbar målvakt i Leif Boorks OS-trupp.

Men den senaste månaden har Modos Sarah Berglind inte spelat alls i SDHL.

Nu berättar hon om familjetragedin som ligger bakom.

– Det går inte att beskriva hur fruktansvärt ont det gör, säger hon till Hockeysverige.

I fjol var Sarah Berglind, 21, en av tre svenska VM-målvakter i damkronornas trupp och hon gick in i säsongen med en dröm om att få göra sitt första olympiska spel.

Men efter fem matcher i årets SDHL vändes livet plötsligt upp och ner och hockeykarriären har tillfälligt lagts åt sidan.

– För några veckor sedan gick min ena bror bort i en arbetsplatsolycka. Han jobbade som kranbilschaufför, säger Sarah Berglind till Hockeysverige.

Brodern Jens blev 26 år.

– Det går inte att sätta ord på känslorna, det går inte att beskriva hur fruktansvärt ont det gör. Samtidigt är det svårt att ta in och förstå vad som har hänt, jag går egentligen bara och väntar på att få vakna upp. Det känns fortfarande lika overkligt och ofattbart, vilket jag tror vi alla känner. Därför är jag evigt tacksam för alla vänner och jobbkollegor som ger en stunder där jag får chansen att skratta och känna glädje, vilket är oerhört viktigt och det behövs för att komma vidare.

”Tar lite dag för dag”

Brodern spelade hockey på division två-nivå i Brunflo och Sarah Berglind beskriver hur hon började sin hockeykarriär på gatan tillsammans med Jens.

Nu hoppas hon hitta tillbaka till spelet igen. Men det får ta den tid det tar.

– Som jag har sagt så tar man lite dag för dag just nu och jag kommer att gå i den takt jag behöver. Ni kommer att se mig på isen i matchsammanhang igen när jag känner mig 100 procent redo, säger Berglind.

ARTIKELN HANDLAR OM