Slogs – Kadri slet av Thorntons skägg

HOCKEY

Matchen hann knappt börja innan Torontos Nazem Kadri och San Joses Joe Thornton började slåss.

I gruffet slet Kadri av en bit av Thorntons mäktiga skägg.

– Jag har ingen aning hur det hände. Jag trodde jag var en hockeyspelare och inte en barberare, skämtar Kadri till Espn.

Foto: John E. Sokolowski / TT

San Jose Sharks veteran Joe Thornton, 38, har låtit skägget växa sedan 2015 och ju längre det blivit desto mer omtalat har det blivit.

I dag är det dock inte lika burrigt som i går.

Vid det första nedsläppet ställdes Thornton nämligen mot Toronto Maple Leafs retsticka Nazem Kadri, 27.

Efter ett par slashingar var och munhuggeri byttes de båda ut och fick ställa sig utanför cirkeln. Men där fortsatte ordkriget och så fort pucken släppts kastade de handskarna.

Slagsmålet blev kort, men intensivt. När de trillat omkull kunde man se att Kadri i sin hand hade en bit av Thorntons skägg som han släppte ned på isen.

”Kunde inte nå runt”

Tussen togs om hand och hamnade senare i reservmålvakten Aaron Dells plockhandske. Dell kunde bara skratta där han stod i bortabåset.

Efter matchen – som Toronto vann efter straffar med 3–2 – blev förstås den inledande incidenten ett samtalsämne.

Foto: Viaplay
En bit av skägget låg kvar efter fajten

– Det slutade med en bit i min hand. Jag har ingen aning hur det hände. Jag är en hockeyspelare och inte en barberare. Jag tänkte inte greppa honom där. Jag menar, han är en stor kille och jag kunde inte nå hela vägen runt hans axel. Det kändes som att jag greppade honom i tröjan och så kom jag ner med en handfull av hans skägg, säger Nazem Kadri till Espn.

”Han initierade det”

Och om hur själva slagsmålet startade:

– Det var han som frågade mig, som initierade och tyckte att vi skulle slåss. Det kändes som jag var tvungen att stå upp. Det var inget beslut. Det gick inte att backa undan.

Joe Thornton ville inte kommentera händelsen efter matchen.

I och med segern bröt Toronto en tio matcher lång förlustsvit mot San Jose. William Nylander noterades för en assist till Auston Matthews 1–0-mål.

Så avgörs NHL 2017/18 00:43

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM