Frölundastjärnan: ”OS skulle vara en dröm”

avHenrik Lundgren

JÖNKÖPING. I toppform och skytteligaledning.

Frölundatränaren Roger Rönnberg och Sportbladets Hans Abrahamsson vill ha med Victor Olofsson i den svenska OS-truppen.

– Vill de det? Det skulle vara en dröm, absolut, säger han.

Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

Frölunda i allmänhet och Victor Olofsson i synnerhet har hittat en extrem vinterform. Frölunda har fem vinster på de sex senaste matcherna, och Olofsson har gjort fem mål och två assist på de fyra senaste. Det gör att han är i delad ledning i skytteligan.

– Det är kul, även om huvudsaken är att vi vinner och går bra. Och det tycker jag att vi gör nu. Om jag sen gör mål så är det en bonus för mig. Absolut en kul bonus.

Hyllas av Rönnberg

Frölundatränaren Roger Rönnberg har propagerat för att hans forward ska få en chans i OS-truppen, och han får i kväll medhåll av Sportbladets hockeyexpert Hans Abrahamsson. Olofsson själv är fåordig i ämnet, men…

– Det skulle vara en dröm, absolut.

Frölunda har hittat formen i vinter efter en smått urusel höst. Har nu nio segrar på de elva senaste matcherna och ligger delad tvåa, 13 poäng efter Växjö. Men Olofsson gillar inte att snacka om andraplatsen.

– Vi har fortfarande Växjö kvar att jaga, vi är absolut inte nöjda. Vi vill ta förstaplatsen. Det är många poäng upp, men jag tycker vi har börjat käka in lite på dem, kanske väldigt mycket till och med, de senaste fem-tio omgångarna. Det är inget som säger att vi inte kan fortsätta göra det. Vi är inte nöjda nu.

Vad är förklaringen till segertrenden?

– Framför allt tycker jag att vi har fått ett stabilare försvarsspel mot vad vi haft tidigare. Det har spridit ett större lugn som gör att vi kan luta oss mot det. Offensivt tycker jag vi varit bra hela säsongen, men just nu gör vi våra tre-fyra mål per match och spelar vi då bra försvarsspel… så vinner vi.

Stark bredd i Frölunda

Med nyförvärvet Jan Mursak redan inne, och backen Adam Pardy på väg in i spel, så har Frölunda plötsligt en helt annan bredd i truppen än tidigare. Mot HV71 saknades Lias Andersson, Mattias Nörstebö och Pathrik Westerholm, en trio som väldigt snart är redo för spel igen.

– Det är bara positivt. Vi får lite konkurrens om platserna och jag tror inte att vi behöver spela lika hårt på folk heller utan kan gå runt mer på istiden. Det blir nyttigt för oss i längden.

ARTIKELN HANDLAR OM