Rögle förbi KHK – Liljewall hyllad

avMattias Friberg

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Christopher Liljewall kom tillbaka till Ängelholm som Brynässpelare.

Men han och Brynäs fick sin fem matcher långa segersvit spräckt.

Bryan Lerg satte segermålet när Rögle vann med 3–1 och tog sin fjärde raka hemmaseger.

Foto: BILDBYRÅN

Några månader före sin 19-årsdag SHL-debuterade egna produkten Christopher Liljewall för Rögle den 4 oktober 2008 och gjorde jättesuccé. Forwarden svarade för två mål och två assists när Rögle vann över Timrå borta.

Nio säsonger senare fick Liljewall, som under två säsonger varit lagkapten, inget nytt kontrakt och flyttade till Gävle och Brynäs.

På torsdagen var han tillbaka i Lindab Arena som bortaspelare och hyllades redan före nedsläpp. Han fick blommor av Rögle och livslångt medlemsskap i Rögleklacken AIA. Rögleklacken hyllade honom även under matchen med att sjunga hans ramsa.

Lerg stor hjälte

Och hemmapubliken fick även jubla över Rögles fjärde raka hemmaseger.

Bryan Lerg slog in segermålet på tennis 6.28 in i tredje perioden i en jämn och hafsig match där målchanserna var lätträknade. Taylor Matson gjorde 3–1 i tom kasse i slutet.

I och med segern gick Rögle om Karlskrona i tabellen och lämnade jumboplatsen. Men Karlskrona har en match mindre spelad.

Men frågan är om det första hemmamålet skulle ha godkänts. Innan Sebastian Collberg gjorde 1–0 till Rögle efter 12.52 i första perioden slog Collberg bort Daniel Mannbergs klubba. Målskytten tyckte själv att det var värt en utvisning.

– Jag tycker egentligen det är en tvåa. Där har vi lite tur, sa Sebastian Collberg i C Mores pausintervju.


Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM