Nygård bröt måltorkan i FBK:s seger

avAnna Lindbäck

HOCKEY

KARLSTAD. Joakim Nygård har haft blött krut i bössan i en och en halv månad.

Mot Karlskrona bröt han sin måltorka - efter två mål under loppet av en och en halv minut.

– Det har varit rätt tufft ett tag. Man vill ju vara med och bidra, säger matchhjälten.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYR ÅN

Senast FBK-forwarden svarade för ett mål var 1 december mot just Karlskrona. Det hann alltså gå elva matcher innan Joakim Nygårds måltorka var över. Mot Karlskrona gick han i bräschen rent offensivt - och det resulterade i två mål inom loppet av en och en halv minut i den andra perioden.

  • 2-1 kom 1.16 in i mittenakten. Nygård laddade ett skott som satt rätt i nättaket.

  • 3-1 kom 2.40 in i mittenakten. Linus Persson serverade Nygård som kunde styra in 3-1.

– Jag har inte varit hundraprocentig på ett tag. Jag har känt att jag har jobbat hårt men inte kommit någon vart. Nu satte han (tränaren Johan Pennerborn) mig med Linus Persson och Christoffer Törngren. Det funkade jättebra och det blev en nytändning för mig. Jättekul med två mål också så klart, säger Joakim Nygård.

Nu är måltorkan ett minne men minns du när du senast hade en så lång period utan att göra mål?

– Oj, det minns jag inte. Det måste ha varit flera år sedan. Men man har sina ups and downs i hockeykarriären och det är bara att jobba på. Då släpper det till slut. Det är bara kriga på, säger han.

Drömstart för Karlskrona

Karlskrona fick dock en drömstart på matchen. Efter en minut och sex sekunder fick Carl Persson en puck på bladet som han kunde raka in bakom en tillsynes överraskad Stefan Steen. Men måljublet hann knappt lägga sig innan Färjestad kvitterade. Linus Persson högg på en stolpretur som betydde 1-1, bara 34 sekunder efter matchens första kasse. Till slut knöt FBK ihop säcken och vann med 5-3. Anmärkningsvärt är att Karlskrona aldrig tagit en seger i Löfbergs Arena.

– Vi började matchen helt okej men i andra perioden var vi inte redo. Vi gick bort oss på ett par mål. I sista perioden försökte vi och vi hade också något stolpskott. Men tyvärr så vann vi inte kamperna framför mål och det måste man göra mot sådana här lag, säger KHK:s assisterande tränare Mikael Aaro. 

FBK-forwarden Michael Lindqvist fick kliva av efter att bara ha spelat en minut i första perioden. Detta framför ögonen på scouter från New York Rangers. Han fick ett skott på överkroppen och kommer att undersökas vidare under söndagen. Då får man också besked om Lindqvist kan spela mot Karlskrona i returmötet.

ARTIKELN HANDLAR OM