Karlskrona vädjar till publiken när elitlicensen är hotad

Publicerad 2018-01-09

Karlskronas elitlicens är hotad.

Klubben släpar fortfarande med pensionsutbetalningar till spelare och det krävs nu att publiken ställer upp för att rädda ekonomin.

– Jag är fruktansvärt medveten om situationen, säger klubbdirektören Charlotte Gustavsson till Blt.

Sportbladet skrev före jul om det utbredda missnöjet i Karlskronas SHL-trupp efter att klubben hae värvat Per Ledin samtidigt som de släpade med pensionsinbetalningar till spelare sedan flera månader tillbaka.

– Det lämpliga i att värva en spelare kom upp direkt i laget. Självklart känns det inte helt optimalt, sa backstjärnan Mattias Karlsson då.

2017 har blivit 2018 och situationen verkar inte ha förbättrats.

496 personer för lite per match

Snarare tvärtom.

KHK har fortsatt en pensionsskuld till ett antal spelare.
– Vi släpar efter med en månad. Vi kom snett in i det redan i somras eftersom vi hade mindre intäkter då. Det är en handfull spelare som löneväxlar. Vi har pratat med dem och förklarat situationen. Det rör sig om ett par hundra tusen kronor, säger klubbdirektören Charlotte Gustavsson till Blt.

Tidningen rapporterar också om att klubben nu vädjar till publiken för att rädda upp situationen och för att kunna klara elitlicensen.
På 19 spelade hemmamatcher har Karlskrona HK i dag ett publiksnitt på 3 506 åskådare, men budgeten var planerad för ett snitt på 4 000.

– Alla som kan räkna begriper ju att vi har förlorat pengar på att vi inte har klarat målet så här långt. Jag är fruktansvärt medveten om situationen. Vi har sju matcher på oss för att rädda situationen.