Bara slagen av Ovetjkin: ”Osannolikt”

HOCKEY

NEW YORK. Den otrolige Karlsson...

William ”Wild Bill” Karlsson gjorde två mål när gamla kompisarna i Columbus i natt kom till Vegas – och därmed går den gyllene riddaren från Märsta upp på delad andraplats i NHL:s målliga.

Bara Alex Ovetjkin har prickat in fler fullträffar.

– Det är väl ingen som inte är chockad över det här, jag själv inkluderad. Men framförallt är det kul. Man kan inte klaga på livet just nu, säger han till Sportbladet efter

Legenden om William Karlssons framfart med braksuccén Vegas Golden Knights blir bara mer och mer frapperande.

1 av 4

Han stänkte alls in två nya mål när förra laget Columbus besökte Strippen i natt och är därmed uppe i sammanlagt 27 strutar den här absurda säsongen.

Det, i sin tur, betyder att han delar andraplatsen i målligan med Tampas skyttekung Nikita Kutjerov och New York Islanders Anders Lee – och bara har Alex Ovetjkin, med 29, framför sig.

– Ja, det är ju faktiskt rätt osannolikt, säger den 25-årige Märsta-sonen när vi når honom efter Columbus-matchen.

– Givetvis var det extra kul att få sätta ett par på just Blue Jackets. Det kändes lite konstigt att spela mot dem, jag har många kompisar i laget.

Han hann träffa flera av dem, inklusive landsmannen Alex Wennberg, på middag kvällen innan matchen och jo, de uttryckte viss chock över vad deras gamle gnuggare i tredjekedjan ställt till med i neonskenet i Vegas.

– Ja, det är väl ingen som inte är chockad över det här, jag själv inkluderad, fortsätter ”Wild Bill”.

Hade kunnat göra fler mål

– Men framförallt tror jag de är glada för min skull. Det är ju såklart väldigt kul alltihop, man kan inte klaga på livet just nu. 

En annan anmärkningsvärd detalj:

Den långhårige snipern fortsätter göra sina talrika mål på så många olika sätt.

Det första i natt tillkom på Tomas Holmström-sättet, genom att han efter brottningsmatch i målgården föste in en förlupen puck – och det andra med en elegant fint i ett friläge.

– Jag hade missat två frilägen tidigare, så det var ju skönt att jag inte brände det också, särskilt som jag fick en så fin flipp-passning av Shea Theodore där.

Ett annat sätt att se det är att Sveriges nye målkung med lite flyt hade kunnat hänga ytterligare några baljor i natt...


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM