HV:s skräck: Det kan bli sudden igen

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Krüger beredd på ny rysare i kväll: Jag trivs bra på den här arenan

Foto: Ola Axman (OBS! Montage)

JÖNKÖPING. Marcus Krüger är HV-publikens skräck.

I kväll kan han ge Jönköping en ny mardröm.

– Det är klart att det kan bli sudden death igen, säger han.

Ni minns väl Terror på Elm Street-filmerna?

Galningen Freddy Krueger springer omkring i Ohio och är otrevlig mot ungdomar. Freddy Krueger kändes igen av att han hade en metall-klo läderhandske på handen och ansiktet var sönderbränt.

Nu utspelas en ny mardröm – den här gången i Jönköping.

”Har inte sett filmerna...”

Marcus Krüger, 19, knäckte HV71 i går kväll och just i Kinnarps Arena har han hemsökt HV-spelarna och deras fans flera gånger den här säsongen. Fem mål, fyra assist och totalt nio poäng är Krügers facit på tre matcher i HV:s hemmaarena.

Den mest hemska scenen utspelades i går kväll – sett med HV-ögon.

Med bara sex sekunder kvar av den första förlängningsperioden vispade Krüger in avgörande 3–2 och utjämnade finalserien till 2–2 i matcher.

– Jag trivs bra i den här arenan. Vet inte riktigt varför, men jag gillar arenan. Har bara blivit så. Antar att det har att göra med historiken och att jag fått göra en del mål här, säger han.

När han får veta att Sportbladet spinner på mardrömstemat och leker med en jämförelse med den fiktive seriemördaren ler han.

– Jag har inte sett filmerna. Men hört talas om dem och den där Krueger. Min mattelärare på Solfagraskolan pratade alltid om Krueger så nu får jag väl googla och ta reda på mer om Krueger, säger Krüger.

”Kan bli sudden igen”

Efter torsdagens värmning utesluter inte Krüger ny rysare och ett nytt sudden-avgörande.

– Det är klart att det kan bli sudden igen, men det vore lite otroligt. Men det är två jämna lag, så vad som helst kan hända.

Efter en god natts sömn var det inga problem att ladda om.

– Det var inga problem att somna. Och i dag känns kroppen bra, det var skönt att köra av sig lite. Man får extra energi av att vinna i sudden. Vi har en bred trupp och litar på alla kedjor, det är ett plus för oss, säger Krüger.

– Som jag ser det har vi allt att vinna. Vi ska bara gå ut och ha kul.

Det är nervöst på läktarna. Hur är det på isen?

– Det är klart att det är nervöst, men när man väl är inne i det tänker man inte på det. Det går inte att sitta och vara nervös.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN