”En sån här fight har vi inte sett i Sverige många gånger”

HOCKEY

Daniel Sperrle gjorde en stormatch för Västerås mot Oskarshamn och ledde sitt lag till en 2-1-seger.

Och han gillade fighten mellan Viktor Mårtensson och Viktor Sjödin.

– En sån här fight har vi inte sett i Sverige många gånger, säger Håkan Södergren.

Det var vid ställningen 1-0 till Västerås som Viktor Mårtensson, Västerås, och Viktor Sjödin, Oskarshamn drabbade samman i ett riktigt slagsmål.

– Det är två stora och starka killar så det var en ärlig och härlig fight, säger Västerås målvakt Daniel Sperrle till Viasat Hockey.

– En sån här fight har vi inte sett i Sverige många gånger, det kan jag tala om för er där hemma, sa Viasat Hockeys expertkommentator Håkan Södergren.

Efter slagsmålet åkte Sperrle till det egna båset för att få laget att fokusera på rätt saker och inte låta sig retas upp av Oskarshamn.

– Jag ville bara hjälpa till och uppmana alla om att fokusera på rätt saker, säger Sperrle.

”Skulle äta pucken”

På isen fokuserade Sperrle helt klart på rätt saker och motade 18 av 19 skott i 2-1-segern.

– Det var en viktig seger för oss så det känns givetvis bra. De kommer hårt på oss i slutet men vi reder upp det bra, säger Sperrle som bland annat motade ett bra Johan Ryno-läge.

– Jag skulle äta upp pucken om det skulle behövas. De fick på en bra styrning och det var nära, men inte nära nog.

Västerås är det lag som släpper in minst mål i serien.

– Vi tränar väldigt bra vilket gör att vi orkar mycket, det är en stor anledning, säger Sperrle till Viasat Hockey.

Efter drygt halva matchen mellan Oskarshamn och Västerås, vid ställningen 0-1, släppte Viktor Sjdöin, 22, och Viktor Mårtensson, 21, handskarna och gjorde upp i ett rejält slagsmål.

Mårtensson öppnade starkast, fick in flest träffar och lyckades brotta ner Sjödin, men Sjödin tog sig upp igen, fick av Mårtensson hjälmen och fick in några smällar.

– En sån här fight har vi inte sett i Sverige många gånger, det kan jag tala om för er där hemma, säger Viasat Hockeys expertkommentator Håkan Södergren.

Fick matchstraff

Båda spelarna fick matchstraff, 5+20 minuter.

Mårtensson, som tidigare under hösten gjort upp med bland annat Jean-Luc Grand-Pierre i Leksand, toppar utvisningsligan i allsvenskan med 93 utvisningsminuter inför matchen, och i och med fighten med Sjödin så är han nu över 100 utvisningsminuter efter halva säsongen.

Fighten låg i luften. Enligt Viasats Niklas Jihde, som hade pratat med Sjödin innan matchen, berättar:

– Sjödin hade full koll på Mårtensson. Han sa "Det verkar vara en stabil rackare. Vi får se vad som händer, jag ska vara på och irritera honom lite".

ARTIKELN HANDLAR OM