Djurgården har de bästa fansen

HOCKEY

...och spelarna håller med: ”Är ett fantastiskt tryck här”

Foto: redo för en ny fest Här är Dif-fansens tifo från derbyt i september.

Sportbladets reportrar har sagt sitt – Djurgårdens publik är den bästa i elitserien.

– Inte förvånande, säger Jimmie Ölvestad.

– Vår publik är den absolut bästa. Det trycket som är på Hovet är helt otroligt, säger Stefan Ridderwall.

Djurgården ligger tvåa i publikligan med ett snitt på 7285 åskådare. Men medan ettan Frölunda har tappat 2315 åskådare i snitt per match jämfört med förra säsongen har Djurgården ökat med 251 åskådare.

Men Djurgårdens publik är inte bara trogen. Den skapar ett så bra tryck att Sportbladets jury utser den till elitseriens bästa.

”Minst lika bra i år”

– Det känns som ett ganska givet val. Jag kanske är färgad eftersom jag spelar här, men det var ett fantastiskt tryck i fjol och det är minst lika bra i år, säger Marcus Nilson.

– Det är ett bra drag på våra hemmamatcher, trots att vi inte har spelat speciellt bra, säger veteranen Jimmie Ölvestad.

– Klubben har gjort ett jättejobb och vänt sig till Djurgårdspubliken hur de vill ha det och rättat sig efter det. Det har blivit en ömsesidig respekt mellan båda parter.

Djurgården har jobbat för att få en mer aktiv sittplats, ett arbete som har gett resultat.

Supportrar i samspel

Supportergruppen Blue Brigade har växt fram som ett komplement till Järnkaminerna, och samspelet mellan de båda läktargrupperingarna är uppskattat.

– Hela publiken är fantastisk. Nere på isen hör man ju mycket, och den stora publiken gör att det ger en helt annan dimension. Och när klackarna ”hetsar” varandra är det mäktigt, säger målvakten Stefan Ridderwall som menar att publikens stöd verkligen gör skillnad för spelarna.

– Det är ett stort hjälp-medel. Är man lite trött och det går lite tungt, men har publiken med sig, då orkar man lite extra.

ARTIKELN HANDLAR OM