Danmark föll – kan få möta Sverige

HOCKEY

Danmark orkade inte ladda om efter alla skrällar.

Pelle Bäckmans manskap tappade 1–0 till 1–2 mot redan avsågade Vitryssland och riskerar att stöta på Sverige i kvartsfinal.

Tack vare Finlands seger mot Slovakien tidigare på eftermiddagen var Danmark, med svenske förbundskaptenen Pelle Bäckman vid rodret, klart för kvartsfinal redan inför mötet med Vitryssland.

Det märktes.

Efter att Lars Eller gett danskarna ledningen redan efter 38 sekunder slutade Pelle Bäckmans manskap mer eller mindre att spela.

Tappade ledningen

Vitryssland – som redan var avsågat från kvartsfinal och inte hade något att spela för – vaknade till en aning i en i övrigt usel och sömnig match och Andrei Stas petade in 1–1 på en retur i slutet av andra perioden.

Resten blev ett sömnpiller och det förmodligen mest positiva med matchen var att så få tittade på. Med 2.20 kvar visades Morten Madsen ut för holding och det dröjde bara nio sekunder i power play innan Mikhail Mikhalev tryckte in 2–1.

Placering avgörs i morgon

Tyskland och Slovakien spelar i morgon en helt avgörande match om vem som når kvartsfinal. Om Tyskland vinner slutar Danmark slutar Danmark fyra i gruppen. Om Slovakien vinner slutar Danmark trea.

Risken finns att Danmark stöter på Sverige i kvarstfinal.