Montreal utjämnade mot mästarna

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Halak storspelade

NEW YORK. Nä, det går inte att skaka av sig Montreal.

Trots att de låg under inför tredje perioden lyckades ”Habs” utjämna serien mot regerande mästarna från Pittsburgh i natt.

– Det finns karaktär i det här laget, konstaterar backresen Hal Gill efter 3-2-segern.

Sedan den så kallade Sidney Crosby-eran inleddes har Pittsburgh Penguins aldrig förlorat en slutspelsmatch när de gått in i tredje perioden med lening.

Därför var de sannolikt rätt säkra på att de i natt skulle kunna skaffa sig slagläge på Montreal inför lördagens hemmamatch i Mellon Arena. De hade nämligen 2-1 i ryggen när de sista 20 minuterna inleddes.

Men som Washington redan bittert fått erfara är årets slutspelsupplaga av Montreal Canadiens ingenting man skakar av sig bara för att man råkar ha överläge.

– Vi var lite off i de två första perioderna. Men i tredje gjorde vi som tidigare i slutspelet, säger backen Hal Gill till tv-kanalen Versus.

Halak storspelade

Exakt.

Jaroslav Halak, en av de verkliga huvudkaraktärerna i det här slutspelet, spikade återigen igen sin kasse – och samtidigt kämpade sig hans lagkamrater till två skitmål framåt.

Därmed är serien mellan regerande mästarna och åttondeseedade Montreal utjämnad och kommer tidigast att avgöras i sjätte matchen i Montreal på måndag.

– Det finns karaktär i det här laget. Det ska vi visa även i fortsättningen, säger Hal Gill.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL