Lista: Elitseriens hetaste importer

HOCKEY

Sportbladet Thomas Tynander listar höstens utlänningar i elitserien.

1. Mikko Lehtonen, f, Skellefteå och Finland

29 poäng av Skellefteås egen Mats Sundin. Viktig kugge i den förstafemma som tagit hockeysverige med storm. Snart tillbaka i Nordamerika.

2. Alexander Salak, mv, Färjestad och Tjeckien

En nödlösning som kom in sent i Färjestads trupp och inledde säsongen med fel utrustning. Visar ett stor lugn men kan mycket väl vara ett nytt Monster.

3. Toni Koivisto, f, Frölunda och Finland

Många finska storspelare har haft det svårt i Frölunda – men Koivisto har hittat formen. Mål i de tre senaste matcherna.

4. Teemu Laine, f, HV?71 och Finland

Mästarnas skickligaste hockeyspelare. Enormt målsinne. Men humöret kan ibland ställa till det. Effektiv straffskytt, såg vi på nytt i veckan.

5. Jan Hlavac, f, Linköping och Tjeckien

Trivs enormt bra i Linköping, inte minst i hemmamatcherna där det blivit poäng i de fem senaste. Fantastiskt spelsinne. Men har mer att ge än han visat.

6. Ryan Lash, f, Södertälje och USA

En artist med underbara handleder, när han ges tid. Det finns för få lirare med samma underhållningsvärde som Lasch i högform.

7. Juuso Hietanen, b, HV 71 och Finland

Det är bara Lehtonen som skjuter mer i elitserien. Hietanen är en del av HV:s förstafemma och enormt viktig i mästarnas power play. Assistkung som har växt i Jönköping.

8. Fredrik Norrena, mv, Linköping och Finland

Veteranen som spelar med en hetta som ibland kostar blåmärken hos motståndare i målgården. Inledde säsongen fantastiskt och betyder fortfarande mycket för LHC.

9. Byron Ritchie, f, Modo och Kanada

Kanadensaren har gjort tio mål för ett Modo som har problem. Liten men tung och effektiv framför kassen. En matchvinnare.

10. Matt Murley, f, Timrå och USA

Inledde säsongen i Linköping men debuterade i veckan för Timrå – och har fått en drömstart. Gjorde ett viktigt mål mot Södertälje senast.

ARTIKELN HANDLAR OM