”Jag tycker inte att jag fick chansen”

HOCKEY

Klasen skickas tillbaka till AHL

Linus Klasens NHL-äventyr med Nashville slutade, för den här gången, efter sex minuter och 22 sekunder.

Nu skickas svensken tillbaka till AHL.

– Jag spelade ju knappt någonting. Men nu ska jag ner och fortsätta producera, säger Klasen till Sportbladet.

Linus Klasens dröm gick i uppfyllelse när han den 30 oktober skrinnade in på isen och gjorde NHL-premiär borta mot Detroit. Men efter bara sex minuter och 22 sekunders spel skickar nu Nashville ner 24-åringen till AHL-klubben Milwaukee Admirals igen.

”En bra erfarenhet”

– Jag ska ner och fortsätta producera. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka upp dit, det är så det är tänkt, säger Klasen.

Hur känns det?

– Det känns bra. Men de kunde ju lika gärna ha kunnat kalla upp någon annan för att spela i fjärdelinan. De tog upp mig men jag tycker inte riktigt att jag fick chansen. Jag spelade ju nästan ingenting. Men det var ändå en riktigt bra erfarenhet att spela min första NHL-match. Det hade jag aldrig kunnat drömma om förra säsongen.

Vad sade tränaren efteråt?

– Jag spelade ju bara sex byten så vad ska han säga? Det finns fortfarande saker att jobba på i försvarszonen men offensivt är jag ganska klar. Men jag måste förtjäna tränarnas förtroende defensivt, då kan man få spela sina 20 minuter.

Förlorade matchen

Nashville förlorade matchen med 5-2 men Klasen tar trots det, och den minimala speltiden, med sig flera goda minnen från matchen.

– Det var grymt med Detroit borta och allt. En väldigt speciell känsla och helt underbart. Nu har jag lirat en NHL-match vilket är stort. Det är inte många som gjort det. Jag känner att jag kan lira och producera här så det är det jag jobbar för nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL