Djurgårdens ”prank” tände laget

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
William Wiå

avTomas Ros

HOCKEY

Först blåste Djurgården sin egen junior William Wiå.

Sedan blåste laget Huddinge av isen i Björkängshallen och vann med klara 3–0.

– Jag kommer aldrig glömma den här fredagskvällen i Huddinge, säger Wiå.

Djurgården mönstrade ett mycket ungt lag mot Huddinge, som till vardags huserar i hockeyettan.

Ingen Jacob Josefson, Andreas Engqvist, Dick Axelsson, Niclas Bergfors, Adam Reideborn eller Linus Hultström, exempelvis.

Kanske extra synd för den stora Huddinge-publiken var det att Axelsson inte kom till spel. Han spelade junior- och seniorhockey för Huddinge och är en favorit i klubben.

Anledningen till att Djurgården ställde upp med ett reservbetonat lag var att man även spelade en match på torsdagskvällen, borta mot Almtuna, och två matchdagar i följd kanske inte är det optimala för otränade hockeyljumskar.

Fick åka ensam

Men den stora frånvaron öppnade upp för nya ansikten. Som Adam Falk, född 2000, och son till legendaren Nichlas Falk. 

Eller för William Wiå, som fick uppleva ett klassiskt prank på fredagskvällen. Ett sätt att hälsa juniorer välkomna till seniorhockeyn.

När Djurgården åkte ut på matchvärmningen så var 19-årige Wiå först ut på isen. Då stannade övriga djurgårdare kvar vid omklädningsrummet och Wiå fick åka några varv ensam på Djurgårdens planhalva. En lustig syn.

Hockeyhumor och en typ av teambuilding i ett.

– Det var David Bernhardt som sa åt mig att gå först in på isen och sedan blev jag ensam på isen. Så jag kan ju gissa vem som låg bakom den här idén. På isen åkte jag väl och funderade på vad jag skulle göra, men det är bara att ta sånt här. Det ingår, säger Wiå, som bara spelade en period i matchen och utgick på grund av en smäll mot ac-leden.

Läckert backhand-avslut

Kanske var det ett lyckat ”prank” eftersom Djurgården, trots alla avhopp från matchen, var så mycket bättre.

0–1 kom via backen David Bernhardt i den första perioden. Ett rappt avslut från kanten. 0–2 var ett snarlikt avslut av Jesper Pettersson när Huddinges försvar stod och sov.

Matchen punkterades i slutet av andra perioden när 19-årige Gustav Klingström satte 0–3 vid ett läckert backhand-avslut i nättaket. 

ARTIKELN HANDLAR OM