Södertälje kämpade sig till en poäng

HOCKEY

"Hallin"-effekten håller i sig

Timrå var på väg mot seger mot Södertälje i Scaniarinken.

Men hemmalaget och den tyske domaren ville annorlunda.

Matchen slutade 2–2 (0–1, 0–1, 2–0, 0–0) efter förlängning.

Det bjöds inte på någon större ishockey mellan Södertälje och Timrå i Scaniarinken på tisdagskvällen.

Men det blev spännande på slutet när SSK kvitterade till 2–2 i sista perioden.

Glädjen såg dock ut att bli kortvarig för hemmalaget, eftersom Timrå gjorde ytterligare ett mål genom Jonathan Hedström. Men den tyske domaren Thomas Schurr valde att inte godkänna det. Mycket av eftersnacket handlade om just Schurr efter matchen.

– Det här utbytet mellan andra länder är inte alltid så bra. Domaren missade en hel del, sade Södertäljes tränande sportchef Mats Hallin.

Bortalaget Timrå hade ledningen efter två perioder och det såg inte ut som om SSK skulle resa sig. Inget av lagen spelade särskilt bra och det var stundtals mest bök och stök längs sargen.

Slarv från båda håll

Det förekom också en hel del slarv från båda håll. Timrås 2–0-mål kom sedan Anders Burström misslyckats med en passning bakom egen kasse till Peter Popovic, och istället kunde Niklas Nordgren frispela Henrik Zetterberg. Med fri sikt framför Rastislav Stana i SSK-målet missar inte ”Zäta”, och slagskottet satt där det skulle.

Men Södertälje gav sig inte – och Burström fick revansch på sin tidigare miss.

8.46 in på sista perioden spelade han fram till Jörgen Bemströms reducering, och efter 12.38 kom SSK:s kvittering. Målskytt var Jokaim Eriksson.

– Vi spelade för svårt i början. Det var skönt att vi kunde komma tillbaka i alla fall, sade Eriksson.

Något mer mål blev det inte i förlängningen.

Matchstraff för Jokinen

Finländske NHL-stjärnan Olli Jokinen gjorde ingen av sina större matcher och gjorde inga poäng. Dessutom fick han matchstraff i slutminuten.

– Domaren var fruktansvärt dålig. Han var alldeles för ojämn i bedömningen. Men han hjälpte oss att vinna. Timrå skulle ha haft det där målet, sade han, och tillade:

– Men vi får ändå vara nöjda med att vi kämpade till oss en poäng.

Södertälje, som jagar en slutspelsplats, fick hjälp av Djurgården som besegrade svenska mästaren HV71 på bortaplan med 6–2. I och med Dif-segern och den egna poängen ökade SSK på försprånget till HV.

Sportbladet-TT