Publikmagneten

HOCKEY

Foppa skadad – då finns det biljetter kvar i Kempehallen...

ÖRNSKÖLDSVIK

För första gången på mycket, mycket länge ser inte Kempehallen ut att bli utsåld i kväll.

Anledningen är enkel.

Superstjärnan Peter Forsberg spelar inte mot Södertälje.

Foto: SKADAD Peter Forsberg står över kvällens match – och tänk, då finns det för ovanlighetens skull plåtar kvar till Modos hemmamatch...

– Vi tar inga risker, säger Magnus Håkansson, Modos sjukgymnast. Peter behöver behandlas och vila ett tag till.

Det blir andra matchen i rad som Foppa, 31, missar på grund an en besvärande armbåge. Det är samma armbåge som han tidigare opererat och nu överansträngt.

– Men Peter är mycket bättre i dag och till 99 procents säkerhet spelar han mot Malmö hemma på måndag, säger pappa Kent Forsberg, tränaren.

Sedan det konstaterats att Peter överansträngt armbågen har han behandlats varje dag och alltså svarat upp mycket bra mot den behandlingen.

Tidigare i vinter har Peter Forsberg missat två matcher. Mötet med Södertälje blir den första han missar på hemmaplan.

Modos nyförvärv från Nordamerika, backen Adrian Aucoin från New York Islanders och forwarden Markus Näslund från Vancouver, anländer till Örnsköldsvik i mitten av nästa vecka.

– Det finns en liten chans att de kan spela mot Linköping hemma, men förmodligen blir det spel någon omgång senare, säger sportchefen Bengt Hedin.

Däremot har Modo nu definitivt avskrivit Niklas Sundström.

– Niklas pratade i ett tidigt skede om slutspel i Italien i februari och därmed var han inte aktuell för oss, säger Bengt Hedin.

Hasse Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM