Turbulenta slutminuter i Kempehallen

HOCKEY

Färjestads-ledningen rasande efter 1–3

Modo besegrade Färjestad med 3–1 (0–0, 1–1, 2–0) på hemmais och tog tre väldigt viktiga poäng.

Örnsköldsvikslaget har därmed kontakt med Färjestad i kampen om fjärdeplatsen i elitserien.

Färjestads coach Leif Strömberg var rasande efteråt, kallade Modos seger för ett rån – men ondgjorde sig framförallt över publiken i Kempehallen som skämde ut sig och kastade saker ner i Färjestads bås.

– Jag kommer från Vilda Västern i Karlskoga och där hände också sådant här. Men där satte man upp ett skydd bakom bortalagets bås. Något sådant finns inte här. Trodde jag kommit till hockeyns Mecka, men jag hade fel, sade Strömberg ilsket.

Kalabaliken utbröt i samband med Modos 2–1-mål i power play då det återstod en minut av matchen.

Det var rena kriget framför Martin Gerber i Färjestads kasse, och framförallt Färjestads väldige back Zdeno Chara crosscheckade och slog vilt omkring sig. Framförallt fick Modos Henrik Sedin ta emot massor av stryk och åkte i isen flera gånger.

Domaren Lars-Johan Ryhed stod och såg på och gjorde ingenting och publiken blev allt argare.

Det haglade saker ner i Färjestads bås och fortsatte att hagla in program, flaskor och annat efter att Hasse Jonsson gjort det avgörande 2–1-målet, assisterad av just Henrik Sedin.

– En jävla skandal, röt Leif Strömberg.

Modos tränare Kent Forsberg försökte först lägga in moteld genom att hävda att samma sak hänt Modo nere i Karlstad, men höll till slut med Strömberg:

– De som håller på så där ska lyftas ut ur hallen, det är inget snack om det, sade Forsberg.

Leif Strömberg hävdade dessutom med emfas att 2–1-målet föregicks av flera regelbrott från Modospelares sida.

– En av tvillingarna Sedin stod ju i målgården hela power play-spelet och Gerber blir överkörd vid målet, sade han argt.

– Det känns för jävligt hårt att förlora på det här sättet. Det var ett rån.

Ett tätt och taktiskt Färjestad var totalt sett något bättre än Modo i en ur publikens synvinkel trist match som – frånsett slutminuterna – saknade intensitet och inte bjöd på mycket kombinationer och lir.

Signifikativt nog var spelare i de bakre leden bäst i båda lagen: Salo och backarna Adrian Aucoin och Hasse Jonsson i Modo, backarna Chara och Sheldon Souray i Färjestad.

Modo bröt i och med segern Färjestads svit på fyra raka segrar och Kent Forsbergs lag har nu 13 matcher med bara en förlust under ordinarie matchtid. Hemma i Kempehallen har Modo inte förlorat under ordinarie tid sedan 22 november.

Sportbladet - TT

ARTIKELN HANDLAR OM