Alexander Steen Modos matchhjälte

HOCKEY

”Övergången det bästa jag gjort”

ÖRNSKÖLDSVIK

Sommarens bomb i hockey- Sverige var när Alexander Steen, 20 lämnade mästarna Frölunda och gick till Modo.

— Det bästa jag gjort i livet så här långt, säger Alexander Steen, i går matchhjälte för Modo för första gången.

Det blev närmast uppror på Västkusten och hos Frölunda i samband med övergången.

— Visst var det en jobbig tid, erkänner Steen.

Den unge talangen blev anklagad för både det ena och andra, liksom Modo - och coachen Kent Forsberg.

Onödigt stormigt

— Jag och Frölundas ordförande Mats Ahdrian har dragit ett streck över det där nu, säger Kent Forsberg. Det var lite onödigt stormigt ett tag.

Det är ingen hemlighet att Alexander Steen inte trivdes i Göteborg. Han var ofta uppe i Örnsköldsvik och hälsade på hos bästa polarna Joakim Lindström och Tobias Enström.

— Vi hade mycket snackat om att spela i samma lag, som vi gjort så mycket i pojk- och juniorlandslaget, berättar Alexander. När jag väl fick chansen slog jag till direkt.

”Fick snedträff”

Rent spelmässigt har Alexander Steen inte haft det så lätt. Målen i går var hans första 2005 och de senaste 25 matcherna har han bara gjort tre - inräknat de två mot Timrå.

— Vid 2-1 fick jag ett kanonpass av Magnus Gästrin. Kom i bra skottläge, fick snedträff och det var väl det som lurade Timrås målvakt.

— Vid 3-2 var det Hasse Jonsson som sköt från blå och jag hade turen styra in pucken, man ska ha flyt ibland också. Det har inte varit så mycket av den varan i vinter.

Alexander Steen tror på en fin framtid för Modo.

— Tycker att vi blivit allt stabilare, säger han. Nu har vi ju spelat sju raka utan att förlora under ordinarie tid. Tror att det varit lite oroligt i truppen då det hela tiden kommit in nya spelare.

Dags för Frölunda igen...

Coachen Kent Forsberg rosade Steen i går.

— Skönt att just han fick göra två mål det var han värd, säger Kent. Trots att han haft det motigt är han en av de som jobbar hårdast på träningarna hela tiden.

Vid bortamötet med Frölunda i höstas (förlust för Modo, 2-3 efter förlängning) mobbades Alexander Steen hårt av "Goa Gubbar" från läktarplats.

— Ja, då var de inte snälla, minns Alexander. Diverse plakat som fanns var inte kul att se heller. Klart att allt inte går obemärkt förbi.

På söndag är det dags igen, bortamatch mot Frölunda.

— Nu borde de ha glömt, säger Steen. I varje fall hoppas jag det.

Hasse Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM