Henrik Erikssons osannolika målsuccé

Djurgården körde över Örebro i SHL

avMats Wennerholm

Publicerad:

ÖREBRO. Henrik Eriksson gjorde ett enda SHL-mål på två säsonger i Djurgården 2015–17.

Mot Örebro gjorde han tre – i en och samma match.

– Ja, jag pratade med Daniel Brodin efteråt och kom fram till att senast det hände var när vi spelade U15 i Huddinge tillsammans, säger Henrik.

Men det gick inte att ta miste på glädjen i djurgårdsbåset då 28-årige Henrik Eriksson fullbordade sitt hattrick och satte avslutande 8–2 för Djurgården i Behrn arena.

Alla jublade och Niclas Bergfors stack och hämtade den historiska pucken ur nätmaskorna bakom Eero Kilpeläinen.

– Ja, det värmer verkligen. Jag har kvar pucken från mitt första SHL-mål och ska spara den här också. Tre mål i samma match har jag varken gjort som junior eller senior tidigare.

– De två skönaste känslorna i hockey är ju att vinna tillsammans och att få göra mål. Att vi sedan har den här gemenskapen och gläds åt varandras framgång, visar var vi står för som klubb. Nästa gång är det någon annans tur, säger Henrik.

”Ibland hittar de mig”

Men tre mål – hur gick det till egentligen?

– Det beror mest på mina fantastiska kedjekompisar Niclas Bergfors och Marcus Davidsson. Min roll är väl väl egentligen att bana väg för de två, men de är så skickliga att ibland hittar de mig. Och man har ju tränat på att skjuta hela sitt liv, så det är skönt att kunna förvalta chanserna som nu.

Ja, det var en stor kväll fler i Djurgården.

Framförallt för målvakten Robin Jensen som fick SHL-debutera och gjorde ett par avgörande räddningar, framförallt då Örebro spelade fem mot tre och jagade kvittering 2-2 i andra perioden.

– Men jag fick faktiskt hoppa in här i Örebro i tredje perioden för tre år sedan, säger han.

– Då vände vi och vann på straffar, så det är också ett skönt minne. Men det räknades inte som SHL-debut den gången. Man måste spela två perioder för att det ska registreras som det.

Falk junior debuterade också

Nu blev det storseger, men mycket beroende på ett par svettiga räddningar av Jensen i andra perioden, då matchen fortfarande stod och vägde.

– Ja det var skönt att få göra några avgörande räddningar och att vi lyckades göra åtta mål framåt också.

En SHL-debutant som hamnade lite i skymundan var att 18-årige Adam Falk fick spela sin första SHL-match i en fjärdekedja.

Son till djurgårdslegendaren Nichlas Falk.

– Ja, det värmer ett djurgårdshjärta att få se Nichlas son på isen, säger tränaren Robert Ohlsson.

I Örebro var det inte lika uppåt.

– Det är bara att se och lära av det här och komma igen på torsdag, säger tränaren Niklas Sundblad.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM